Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 16, 2009

Made in МВР:курви,дрога,контрабанда,безхаберие,пране на пари чрез кредити

03-2009

Веселина Томова

http://www.afera.bg

Шеф на БОП прибира по 2 бона рушвет за издаване на разрешително за оръжие. Ченге от сектор „Наркотици” на явки с бос на „жълтото”. Шеф на вътрешна дирекция в публичния дом на Киреча. Висши куки теглят кредити за да изперат „парсата” от дрога и курви. Шеф в полицията: „Шанаджиите трябва да си плащат!”

Това е една мръсна приказка за МВР.

Такава, каквато никога няма да чуете от устата на вътрешния министър Михаил Миков. Такава, каквото никога няма да ви я признаят онези протестиращи полицаи, които искат само /защо ли?/ увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд, а мълчат като меки полови органи за корупцията в системата на вътрешното министерство.

Това е истинското лице на МВР.

Безхаберие. Шуробаджанащина. Поръчкова игра. Корупция.

Осем години в най-добрия град за живеене за шеф на дрекцията на МВР – Варна е спуснат един сливенски червенобузест чичко. Името му е ген. Веселин Петров. Удобен. Послушен. Посредствен. Болезнено мнителен. Задачата му в морската столица е такава, каквато получават всички директори на полицията преди него и след него – чадър над контрабадните канали. И „добро взаимодействие” с местния мафиотско-олигархичен кръг.

Такава задача никога не се дава офицално. Тя е не подпечатана с печата и подписа на вътрешния министър. Никога обаче в най-добрия град за живеене не можеш да станеш шеф на ОДП – Варна ако не си сключил сделката с дявола, който пълни партийните каси на тези, които управляват.

Ген. Веселин Петров успява да върти задник пред няколко типа управляващи – сини, червени, царски. И винаги успява да оцелее. Простичката формула е една – пълна амнезия за корупционните схеми в местното управление, тотален чадър на контрабандата, в която Варна играе ключова роля, и пазене на мръсния мафиотски бизнес, свързан с определени мощни фигури в града.

Сливналията с червените бузки успява да се уреди в най-добрия град за живеене. Тамадите на Варна го включват в своя кръг. Генералът ближе краищата на шлиферите на Бойко Борисов, после на Румен Петков и а-ха да стане работата с Миков, ако не бяха чуждите спецслужби, които не издържаха и подадоха сигнал в МВР, че Веселин Петров е пробит и работи за мощни групировки и някак не е желателно повече да се шматка из МВР.

И тъй като Миков е страхлив, направи византийски ход – не разкара директно ген. Веселин Петров, а го изолира до степен да ходи само до тоалетната във вътрешното министерсто като шеф на на Националната полиция, безумно издигане в кариерата, което стана благодарение на Румен Петков.

Така Веселин Петров бе принуден сам да напусне системата.

Петров обаче не остана капо. Приюти го варненският кмет Кирил Йорданов, който го направи зам-кмет по сигурността на Община – Варна и така му върна жеста за това, че осем години генералът си бе затварял очите за безогледното крадене в Община – Варна и затова, че не бе произвел нито една акция за корупцията по високите етажи на местната власт.

И още нещо – генералът беше влязъл под кожата на таткото на варненския кмет и редовно му вдигаше самочувствието с ласкателствата какъв хубав син има.

В „Плиска” на Златни пясъци. Където, впрочем е седалището на много интриги, произтекли в най-добрия град за живеене.

Докато ген. Петров „бдеше” над Варна, успя да прогони по един или друг начин всичко читаво що работеше във варненската вътрешна дирекция. Който решеше да работи истински си отиваше, който не играеше по волята на генерала – му се търсеше цаката. Петров се обгради от слаби ченгета, чийто непрофесионализъм бе пословичен. Всичките пробити, всичките с тъмни петна в кариерата си, но пък удобни за манипулиране.

След владичеството на Петров за шеф на ОДП – Варна е въдворен неговият предишен слуга и заместник – Митко Димитров, който поема щафетата.

Като шеф на оперативната част в ОДП – Варна, който ръководи БОП и Криминална полиция се подвизава Тодор Иванчев, а антмафиот №1 е един от любимците на генерала Емил Михайлов, който впоследствие се оказва с диагноза и пребиваване в психиатрично заведение. И забъркан в тотална корупция.

Иванчев от една година трябва да е освободен от системата заради драстично нарушение, свързано с изтичане на класифицирана информация. Нещата обаче са потулени и той продължава да ръководи оперативния парад.

След дълги мъки ген. Веселин Петров успява да разкара неудобния за схемите му шеф на БОП – Варна Емил Петров и на негово място играта спечелва Емил Михайлов. Целият град е наясно, че БОП – Варна работи директно за мафията срещу поръчки и прави каквото си иска. Единствено ген. Петров твърди, че това са най-великите антимафиоти на света. Румен Петков му припява.

По времето на ген. Веселин Петров в „Криминална полиция” има един т.нар. здрав отряд, който се занимава с операции срещу наркотиците. Ръководи го Медарев. Екипът е разбит умишлено и се разпада. Медарев се пенсионира омерзен от това, което се случва в дирекцията, другото ченге от групата Пламена е преместена в КАТ, след което напуска. Остава обаче небеизвестната двойка в сектор „Наркотици”, известна като „Нишад и Кремена”.

По-късно след проверка на Инспектората на МВР двойката ще бъде разделена заради корупция, Кремена ще бъде преместена в Девня, а Нишад продължава да се изживява като борец срещу престъпността, свързана с наркотици. След сигнали на afera.bg и останалите висши бопаджии ще бъдат разместени по районните управления, само и само за да не бъдат арестувани, защото това означава да се срути схемичката в най-добрия град за живеене. И шефа на ОДП – Варна да падне от власт. Точно когато трябва да бъдат пълнени партийните касички.

На мястото на Медарев ген. Петров измисля един странен субект – Сергей Христов, бивш кадър а РСС, който хабер няма от оперативна работа, пенсионирал се от сигурността, но незнайно защо връщащ се като шеф на сектор „Наркотици”. Христов започва битката с престъпността така: „Ние сме вече на възраст, късно е да учим занаят, ама ще разчитаме на вас младите!”. Младите Кремена и Нишад си знаят работата – и стигат в развитието си дотам, че играят кючеци на празненства на мафиотите Близнаците, които ги имат за свои авери.

Една вечер, когато се издирва убиец в морската столица, жестоко убил баща си и почти усмъртил майка си, Нишад заедно с колеги го издирва из града. Докато спират да си купят цигари Нишад се сблъсква с черен Туарег, от който излиза началника на хероина Янко Каратиста. Двамата любвеобвилно си говорят. После в колата ченгета Нишад казва: Видяхте ли го тоя кой е, това е Янко Каратиста, барна ли го, ще го арестувам!

Само след два месеца Нишад е засечен на тайна среща в глуха уличка със същия Янко Каратиста. Нишад е в отпуск, а и Каратиста е контигент на БОП – Варна. Отношенията обаче очевидно са вече добре комплиментирани.

Топлата връзка между висшето ръководство на ОДП – Варна в лицето на ген. Веселин Петров и Митко Димитров и Светлин и Красен – Близнаците, отговорници за курвите в най-добрия град за живеене датира отдавна. Близнците държат пийп-шоу срещу сградата на НАП. От дирекцията към Второ райнно идва заповед проститутките по бул. Осми приморски полк да бъдат „редуцирани” до по-малък брой, тъй като правело лошо впечатление. Заповедта обаче не включва пийт-шоуто на Близнаците, даже напротив – с разчистването на курвите по булеварда се разчиства нишата точно за Близнаците.

Нататък има още заповеди за акции, никога обаче курвенския дом на Близнаците не влиза в тези заповеди.

В същото време началник от БОП – Варна въвежда нов почин на работа: „Трябва да си плащат шанаджиите, защото така няма да пострадат от ударите на организираните групи, които им режат ушите и ги бият!”. Безумното предложение е казано на всеослушание пред подчинените му ченгета. Някои от тях въздъхват облекчено – схемата работи безотказно.

Висшето ръководство на ОДП – Варна разпорежда и операции за прибиране на проститутки. Държат ги в районните и още докато са направили първата крачка, излизайки от управленията, дежурен „на пост на мафията” докладва по телефона на сутеньорите: „Пуснахме ги!”.

По това време младият служител е само на две седмици служба, за две години обаче прави шеметна кариера и стига до сектор БОП, в който работи и до момента.

Небеизвестният бизнесмен, който има публичен дом замаскиран като хотел и заведение – Киреча, на ул. „Мир” 77, е като Странджата за определени ченгета. Там те пият, играят карти, връткат по някоя мома безплатно. За публичния дом постъпват много сигнали. Киреча обаче прави медийна интрига, очевидно посъветван от някого и предизвиква публикация в местната притурка на „Труд”, където пищи, че едва ли не е жертва на лоши хора. Внезапно ген. Веселин Петров се активизира и след публикацията в „Труд” привиква шефове от Второ районно управление, в чийто контингент е публичния дом. Районните шефове с изумление откриват, че на срещата е извикан и въпросния Киреч.

Какво точно е станало на тази сгляда не е ясно, но е кристално ясно какво следва от там нататък. Публичният дом става абсолютна тера инкогнита за ченгетата. При всички спускани операции от висшето ръководство за проверки на публични домове – адреса на Киреча липсва. Но пък служебния мерцедес на директора на ОДП – Варна е забелязван поне два пъти пред обителта на Киреча.

Проститутките са една от любимите ниши, от които ченгета захлебват. Докато е шеф на Първо районно управление, сегашния топ-шеф в ОДП – Варна Тодор Иванчев, по централния булевард на Варна проститутките се множат като врабчета.

Ако питате в най-добрия град за живеене ченгетата богати ли са, ще ви ореват орталъка, че едва свързват двата края. Става дума за висшите ченгета и средния ешелон. Изпитаната и модерна схема е тегленето на кредити. С тях се легендира „бедността”. Вместо да се свият обаче след като изплащат кредити, въпросните ченгета демонстрират все по- лъскав стандарт на живот. Скъпи ремонти, коли, които не са по джоба им, дрехи и ежедневно напоително посещение по кръчмите.

Някои от тях имат определен проблем с алкохола. Те са обществена тайна във вътрешната дирекция. Тези ченгета не само пият, но и катастрофират. Никога обаче за тях няма отговорност за катастрофите им и то със служебни автомобили. Винаги са оправени и купона продължава.

Един от връзките на Близнаците – Диян Горанов, популярен сред ъндърграунда като Диката, също катастрофира и е освободен от МВР. Диката обаче е очевидно особено важен за някои кръгове и го връщат на работа в БОП – Варна. В мутренските среди се изразяват за него като за „много свестен”, а някои от „лошите” момчета дори твърдят, че благодарение и на тях се е върнал в системата на МВР. Още при постъпките му за работа в ДАНС, родното ФБР е предупредено да го провери издъно преди да го направи „свой”, очевидно обаче Диката наистина трябва на някого и в ДАНС и той е назначен, и работи в момента там.

В момента във вътрешната дирекция на МВР в най-добрия град за живеене куп ченгета работят извън работно време като охрана, слагат дограма, имат магазини, митнически агенции, лепят фаянс и гипсо-картон, дават коли под наем. Когато идват на работа в МВР са скапани и гледат единствено как да си починат или да подремнат. Това е легалното „двойно счетоводство”. Нелегалното е – рушвети, поръчкови акции, корупция, договорени ежемесечни заплати от нарко-играчи и босове на проституцията.

Най-пробити са във висшето ръководство на дирекцията.

Докато то реве, че няма бензин за патрулките, шефовете се водят и се взимат от домовете им по няколко пъти на ден, вършеят частпром с автомобилите и за тях има винаги бензин.

Преди известно време шефа на вътрешната дирекция е засечен на плодотворна среща с мафиотите, които въртят проституцията и дрогата Близнаците. Разговорът е записан от спецслужбите. В него не става дума за борба с организираната престъпност.

А за пари.

Каквото и да говорим, в МВР става дума за пари.

Същият директор, както и предшественика му, който пък циганите в с. Игнатиево – седалище на мафията на джебчиите боготворяха, освен да опъват чадър над курвите и дрогата, имат и друга бойна партийна задачка – да пазят до второ пришествие царят на контрабандата в морската столица. Царят на цигарите. Дънката.

Идват избори. И партийната каса на БСП трябва да бъде налята.

Златно време – шефът на антимафиотите прочут с мизата си 2 бона за даване разрешително за оръжие, шефът на Криминална и БОП тропа клисифицирана информация, шефът на дирекцията – пази наркоиграчите на пазара.

Всички те са за ареста.

Но това няма да се случи.

Тази приказка по-скоро ще свърши така – всички те ще се издигнат още по-нагоре при следващото правителство. Защото си продават задниците по успешно от варненските курви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи