Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, март 19, 2009

Среща в Главно мюфтийство – София

ХАСАН АЗИС СЕ СРЕЩНА С ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ



Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и районният мюфтия на Кърджали Шабанали Ахмед се срещнаха днес в Главно мюфтийство – София с главния мюфтия на мюсюлманите в РБългария г-н Мустафа Алиш Хаджи във връзка с разискване на въпроси, касаещи нашия регион.
Инж.Азис запозна домакина с новата придобивка на мюсюлманската общност в града - ритуална кола за погребения, нова услуга, която ще се предлага на мюсюлманите в общината и с която се решава един наболял проблем на живеещите в града. Коментиран бе случаят с поруганите християнски гробища край с.Опълченско. Инж.Азис изрази позицията на ръководството на общината, с която се осъжда поругаването на гробищата , както и опитите за извличане на политически дивиденти от случая.
Кметът сподели и идеята за поставяне на символ на Св.Георги на мястото на бившия паметник на Г.Димитров, която има разбирането и подкрепата на част от обществеността в града. Главният мюфтия каза, че като религиозен водач човек трябва да гледа по-мащабно на нещата и няма нищо против символи, които да обединяват религиите и не противоречат на една или друга религия.
По повод случая в с.Рибново кметът и районният мюфтия казаха, че в Кърджали няма такава ситуация и наченки на ислямски фундаментализъм, заради добрата кооординация между властите.
Неотдавна инж.Азис се срещна и с Пловдивския митрополит Николай в Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи