Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 16, 2009

Сектата "Христова невяста"/"Църква на тринадесетия апостол"

По-лесно е да се свържеш с колумбийските партизани, отколкото с тартора на сектата
“13-ят апостол” ЕООД
Пастор Матей от Горно Черковище кръщава баби в реката, те му приписват къщи и ниви
.
Хората от селото разказват

Отец Киприан е учуден, че за погребението на една жена хората на Матей не поискали нито кръст, нито свещи, нито дори да се удари камбаната.

Горно Черковище е на 10-12 километра югозападно от Казанлък, в пазвите на Средна гора.

Официално в селото има регистрирани две протестантски деноминации: Обединени божии църкви с председател Иво Папазов и Евангелска петдесятна църква с председател Стойно Палиев. "Христова невяста" обаче няма. Нито "Църква на тринадесетия апостол"...

В кметството се сещат за един Матей. С жена си Верка се преселили от Русе, купили си солидна вила на края на селото. След тях тук се преселили още няколко семейства от Русе. Някои са си купили къщи, други са под наем. Поразпитвам тоя-оня по центъра.

Хората не са чували да има някакви проблеми с русенците. Вярно, били набожни, ама то лошо ли е?! При тях живеела една жена, Радка, която ослепяла. Матей, като правел оградата на двора, трябвало да налива бетон. Радка - макар и сляпа - също помагала. Опънали є едно въже и тя, с едната ръка се държала за него, а с другата носела кофата с бетон. По-миналото лято умряла.

„Дойдоха да искат ковчег... - спомня си отец Киприян, тукашният свещеник. - Но нито свещи взеха, нито кръст, нито поръчаха да ударим камбаната. Не ги знам що за хора са, с какво се занимават..."

.
Вместо кръст - обърнат сатанистки триъгълник
Снимка: Авторът

Обърнатият триъгълник по надгробните паметници на покойниците от сектата има зловеща символика. Плочата на гроба на Рада е сложена наопаки.

На селското гробище е доста интересно - в единия му край има четири по-различни гроба. Над тях стърчат грубо отлети циментови плочи. Най-пресен е гробът на Радка, за която вече стана дума. Странното е, че паметникът и е сложен от обратната страна - от изток, а не от запад, както е по християнски. С жълта блажна боя на неравната циментова плоча "апостолът" е написал "Рада Бонева род. 9.7.37 г. поч. 7.7.2007"

Другото, което ме стъписва, е, че вместо кръстове, най-отгоре на надгробните паметници на покойниците от сектата, се мъдри триъгълник. Но с обърнат надолу връх. В християнската символика триъгълникът символизира светата Троица - Бог Отец, Син и Свети Дух. Логично е обърнатият триъгълник да символизира противника на Бога - дявола. Както обърнатият кръст, който се полюлява на вратовете на дет-металистите и откровените сатанисти.

.
Анатема за несъгласните

Две ей такива баскервилски кучета охраняват вилата на "апостола" от външни хора. Ако някой от неговите реши да му се противопостави, бива анатемосан.

По професия Матей Илиев е автомобилен инструктор. Баща му и дядо му били адвентисти от седмия ден. Матей се показва "новатор" и по някое време трансформира познатото съботянско вероизповедание, създавайки си лична "църква". Съден е и е интерниран от Русе. Тогава идва в Казанлъшко. Проверка на кореспондента на "Монитор" за Русе Жанета Йорданова показа, че понастоящем само един свещеник от дунавския град си спомня, че преди 1995 г. в Русенско се е подвизавала сектата "Църква на Христовата невяста".

Сега по време на сбирките си, в сряда и събота, последователите на "апостол" Матей се молят и пеят песни с религиозно съдържание. Сред тях има един театрален режисьор на читалищно ниво, една адвокатка. В стаята, където се събират, няма икони, нито кръст. За да ти отворят вратата, е задължително член на сектата да те препоръча. Ако някой реши да се противопостави на "апостола", бива анатемосан.

И все пак - "Тринадесетият апостол" или "Невяста Христова"? Едно предположение - Георги В. е използвал името "13-ят апостол" пред набелязаната за жертва Донка Ванева, за да не бъде компрометирана "Невястата Христова", ако бабата се разприказва...монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи