Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, март 27, 2009

Нямат доверие в папа Бенедикт ХVI

Мнозинството от тях обаче смята католическата църква за сигурен „компас"

Италианците не слушат папа Бенедикт ХVI

Почти половината от жителите на Апенините нямат доверие в Бенедикт ХVI

26 Март, 2009

Кореспонденция на Румен Михайлов

Огромното мнозинство от италианците не приемат напътствията по етични и биоетични въпроси на върховния духовен пастир на католиците папа Бенедикт ХVI - това сочат резултатите от направеното от социологическата агенция „Демос” задълбочено проучване на общественото мнение между Алпите и Сицилия, предаде нашият кореспондент в Италия Румен Михайлов.

Особено много, 8 от 10, са онези жители на Апенините, които се противопоставят категорично на отправения миналата седмица в Африка призив от светия отец вярващите да не използват презерватив при секс.

Също толкова италианци, както лаици, така и практикуващи католици, противно на папата са съгласни всеки човек да има право на собствено „биологично завещание”.

Тоест дадената личност да решава сама с нотариално заверен документ как да завърши земния си път, ако изпадне в необратима кома, обездвижи се напълно, заболее до степен да бъде в тежест на близките си и т.н.

Малко по-малко - 60 на сто от живеещите на територията на Италия, са срещу другото табу, което Бенедикт ХVI се стреми да наложи на паството си - тоталното отхвърляне на абортите. Мненията на лаиците и практикуващите се различава драстично единствено по въпроса за официалното признаване на т.нар. действителни двойки - живеещите под един покрив хомосексуалисти или хетеросексуални мъж и жена, но без сключен брак. Тук голямата част от вярващите подкрепя негативната позиция на папата, докато хората далеч от църквата са категорично на обратното мнение.

Според проучването на „Демос" почти половината от италианците, или 45,1 на сто от тях, нямат никакво доверие в Бенедикт ХVІ. В същото време над 60 на сто от жителите на Апенините вярват на католическата църква и особено на енорийските си свещеници. Особено интересен е фактът, че осем от десет италианци желаят децата им да бъдат възпитавани в съответствие с моралните и етичните ценности на католицизма. А над 90 на сто от живеещите в страната всяка година предоставят 8/1000 от своя доход в полза на Римокатолическата църква. Според анализаторите на „Демос" последните три положителни тенденции сочат, че италианците смятат католическата църква като сигурен „компас" в сегашните трудни времена. монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи