Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 12, 2006

хелял месо



Меркез" ООД започна производство в нова фабрика

2 - 8 Октомври
Година: 14, Брой: 40

За период от близо десет години "Меркез" ООД успя да се наложи на българския пазар като производител на месни продукти и колбаси без свинско месо и примеси, което бе необходимо за хората, които не използват продукти със свинско, а и не могат да си доставят от другаде. През последната седмица на септември фирмата премести производството си от село Брезница в новопостроена и оборудвана с машини по европейски стандарти фабрика върху площ от две хиляди кв. м в Гоце Делчев. Един от тримата съдружници във фирмата - Шабан Хаджиолиев, ни представи фирмата и начина на производство.

"Фирмата съществува от 1998 г., като в нея сме трима съдружници: Мехмед Капанък, Мехмед Капанък - баща, и аз. Реално дейност започнахме през 1998 г., но свързани с тази дейност сме от 1996 г., когато започнаха регистрации, строежи, оборудване и др. Идеята за такава дейност възникна, когато при посещението ни заедно с Мехмед през 1995 г. в Турция ни впечатли наличието на месо и месни продукти, които са без свинско месо и примеси, и решихме защо и в България да няма такива продукти и колбаси", разказва Хаджиолиев. "Различното при нашите продукти е не само, че те се приготвят от хелял месо и не съдържат свинско месо и примеси, а и това, че не използваме разни пълнители, подобрители и др., а ги приготвяме по специални турски рецепти от самото начало на производството ни. В момента пряко в производство и разнос са заети над четиридесет човека, а сега в новата ни фабрика ще започнат работа още работници. Капацитетът на предприятието е преработка на 15 тона месо дневно, разположено е на площ от 2 хиляди квадратни метра само за преработка, а следващата година ще построим кланица върху още толкова пространство, с поточна линия за 120 броя агнета и 30 телета на час", разясни Хаджиолиев. "В момента също ние си доставяме месо от места, където присъстват наши представители при клането, за да бъде то хелял, а единствено доставка на пилешко месо правим от Холандия и Бразилия, където производителите са мюсюлмани и месото е хелял."

На въпроса ни кога се оформя затворен кръг на производство, Хаджиолиев отговори: "За производство в затворен кръг е нужно сам да си отглеждаш животни, да имаш фуражни предприятия и прочие, каквито са например фабриките на Айтач и Кескиноглу в Турция. При нас не влиза в плановете ни такова производство, затова в нашата фабрика след построяването на кланицата ще се оформи полузатворен кръг на производство." За започналия вече Свещен месец Рамазан за мюсюлманите от ръководството и колектива на "Меркез" ООД пожелаха пълноценно прекарване на месеца и приятни ифтари и сахури с продуктите на "Меркез".

Васви Тасимов / Мадан

02.10.2006
************************************************************************************
http://islam-bg.net
Форуми-Дискусии относно Исляма-Теми-Хелал месо

muslim

Колбаси "Меркез" можете да откриете на адрес:

кв. Толстой, ул. Република, бл. 10

В този блок е училище "Авицена"

Снабдител - Хасан /0898595951/

2 коментара:

  1. къде има магазин хелял в Бургас или Бургаско?проблема да се снабдя с месото и пилета,принуденасъм до стана вегетарианка..

    ОтговорИзтриване
  2. Assalamu алейкум yа рахматуллахи yа баракат! Моите братя мюсюлмани! Търся магазин в София да си купи шапка за молитва. Знаехте ли някого?

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи