Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, март 21, 2009

Католици и православни се обединиха

Ватиканът щял да бойкотира „Шестото клеймо"

21.03.2009 18:05

Филмът излиза на екран на 15 май, според в. „Стампа" папската държава ще го заклейми, както направи с „Шифърът на Леонардо"

"Шестото клеймо" излиза на екран на 15 май. "Шестото клеймо" излиза на екран на 15 май. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ватиканът може да излезе с официална позиция заради предстоящия филм на Рон Хауърд, създаден по романа „Шестото клеймо", продължение на „Шифърът на Леонардо".

В петъчния брой на ватиканския вестник Avvenire (Avvenire.it) беше публикуван материал, в който се казва, че „църквата не може да приеме" толкова проблематичен филм.

Италианският ежедневник „Стампа" междувременно писа, че в скоро време Ватиканът ще призове за бойкот на филма, който излиза по световните екрани на 15 май. Изданието цитира думи на архиепископ Веласио Де Паоли, който предупреждава, че това може да предизвика ефекта на бумеранга - да привлече вниманието на хората и филмът да стане още по-популярен.

Пресофисът на Ватикана отказва коментар по темата. Продуцентите на филма с английско заглавие Angels & Demons (Ангели и Демони, бел.ред.) поискаха разрешение от католическата църква да заснемат някои от сцените в папската държава, но получиха отказ.
още по темата
Католици и православни се обединиха срещу "Шифърът на Леонардо"

В „Шестото клеймо" (вж. повече за филма в IMDB.com) участват много от персонажите от „Шифърът на Ленорадо". Филмът проследява предисторията на вече разказаните събития, които предизвикаха гнева на Ватикана през 2006 г.

Това обаче не попречи на популярността и на книгата на Дан Браун, и на филма, създаден по нея. Само от продажба на билети „Шифърът на Леонардо" спечели 760 млн. долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи