Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 16, 2009

Ахмед Башев:Жалбата на Яне Янев е пълна с лъжи,клевети и инсинуации

16 март 2009 | 19:10 | Агенция "Фокус"

Кметът на Община Гърмен Ахмед Башев в интервю за Агенция “Фокус” .

Фокус: Г-н Башев, какво стана днес, когато бяхте извикан за снемане на обяснения в ДАНС?

Ахмед Башев: За операцията на ДАНС и Прокуратурата нищо няма да ви кажа, тъй като не е редно да казвам какво се случва в хода на разследванията. Доволен съм от действията на ДАНС и Прокуратурата, те си свършиха перфектно работата по законите в Република България. Защото са длъжни да проверяват всякакви сигнали, които пристигат при тях, още повече по линия на националната сигурност. За тях нямам коментар.

Ще се срамувам, че живея в България дотогава, докато депутати като Яне Янев представляват българската държава пред Европа и света.

Фокус: Вие категорично отхвърляте тези твърденията за задължаването да се ходи в джамия, за страненето на хората от светския живот в това село?

Ахмед Башев: Категорично по безспорен начин ги отхвърлям, защото в това няма нищо вярно. Аргументите ми са толкова много, че не искам да ги изброявам. Има толкова много материали, толкова много видеофилми, толкова много неща, че по безспорен начин доказвам пред всички и на всички, че това са груби инсинуации, целящи печелене на гласове на изборите, без тези политици да знаят, че с това могат да нарушат националната сигурност. Да застрашат националната сигурност на Република България. И тях трябва да ги разследват държавните институции, тези които подстрекават към омраза, към разединение, само и само да печелят изборите.

Фокус: Дали според Вас тази информация би имала обратен ефект – да предизвика омраза от страна на мюсюлманите към българите?

Ахмед Башев: Никога мюсюлманите в моята община и в моето родно село няма да ненавиждат или да мразят когото и да била в Република България, който и да е и каквато и религия да изповядва. Убеден съм, че християните в нашата община никога няма да поставят под съмнение моето поведение, моята политика и моето управление на общината.

Фокус: Вие дадохте добра оценка за работата на ДАНС. Да разбирам ли, че няма от какво да се притеснявате?

Ахмед Башев: Аз не се притеснявам от нищо. Просто ви казвам, че когато има български народен представител с жалба в прокуратурата и в ДАНС, те задължително трябва да проверят, задължително трябва да си свършат работата. И аз на тях ни най-малко не се сърдя или имам основание да кажа. Но, за съжаление, жалбата на г-н Яне Янев е пълна с лъжи, клевети и инсинуации.

Фокус: Колко време бяхте в ДАНС днес?

Ахмед Башев: 5-6 часа. Отидох около 9.00 часа.

Фокус: След като казвате, че няма нищо вярно в обвиненията, смятате ли да съдите Яне Янев, след като приключи работата по случая?

Ахмед Башев: В началото, когато започнаха неговите провокативни изказвания, мислех да го съдя. Сега обаче мисля по друг начин. Да се занимавам с Яне Янев е все едно да вадиш нож на умряло куче. Затова не искам да се занимавам с него, просто му казвам много поздрави от Ахмед Башев, кмета на Община Гърмен и ще видим кой докога ще издържи в политиката и на високата позиция, която заема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи