Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, март 13, 2009

Христофор Събев:Отидох в Америка,защото разбрах, че в България не е имало и никога няма да има демокрация!

Цялото имущество на размирния поп се състои от 6 лв. и дрехите на гърба му

Фори Светулката обитава мазе и си търси работа

Христофор Събев излезе от политиката без апартамент в столицата или хотелче на морето

.
Заради вярата - намалено поведение в училище
Христо Събев (както е светското му име) е роден на 3 май 1946 г. в Габрово. Баща му е активен борец против фашизма, а майка му изключително набожна. Любовта към църквата бъдещият свещеник наследява от своя дядо Драган, който пръв го въвел в божия храм и му разкрил тайните на вярата.

Няколко години по-късно, вече като ученик, заради едно посещение на църква поведението на 14-годишния Христо е намалено и той е обявен за неблагонадежден. След завършването на Немската езикова гимназия в Ловеч Христо Събев следва атомна физика в Софийския университет. След дипломирането си известно време е работил в станцията за космическо лъчение на връх Мусала и на секретната Тяншанска високопланинска станция Алма Ати в Казахстан. Заради престоя му там се пуска слухът, че е станал болшевишки агент.
.
Атомният физик и монашеството
През 1980 г. атомният физик приема монашеството в женския манастир „Света Богородица" в Арбанаси. На въпроса защо е подстриган в женски манастир, отец Фори изключително сериозно отговаря: „Защото не исках да си имам вземане-даване с гейовете. Аз съм известен с това, че никога не съм бил в мъжки манастир." Междувременно той завършва и Духовната академия в София. От 1985 до 1989 г. отец Христофор служи в различни църкви и манастири на Великотърновската епархия.

На 19 октомври 1988 г. основава Комитета за защита на религиозните права, свобода на съвестта и духовните ценности, който е сред структурите, основали СДС. За няколко месеца през 1988-1989 г. за дисидентска дейност той е лежал в затворите в София и Варна. Между 1990-1992 г. е депутат в 36-ото НС.
.
Fori Svetulkata Pictures

По време на престоя си в Щатите като архиепископ Христофор Събев кръщава американка. Но там се ражда и идеята му за филма "Големият апокалипсис"

По време на емиграцията в САЩ под влияние на холивудското кино отец Фори решава да се изяви и като сценарист. Филмът, който той създава, се казва „Големият апокалипсис" и е посветен на темата за края на света. Няколко години по-късно Христофор Събев участва с него на кинофестивал в Русия, където печели наградата на публиката.

Попът твърди, че прекалено бързото развитие на информационните и другите технологии не е на хубаво. "Хората все повече изпадат под влиянието на компютрите. Тези дяволски машини в ръцете на лоши люде могат да направят големи поразии. След време всички човешки същества ще се превърнат в роботи. На главата им чрез операция ще бъдат имплантирани миниатюрни чипове, чрез които ще бъдат управлявани от злите хора. Компютрите, чиповете и другите новости са дело на сатаната. В миналото хората са живели с по-малко знание и удобства, но са били много по-щастливи", твърди Фори Светулката.монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи