Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, март 13, 2009

Патриарх Максим не пуска кокала!

Вартоломей I лобира за дядо Максим в Страсбург

Вселенският патриарх Вартоломей I, патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и още 10 други настоятели на православни църкви ще лобират пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург в полза на патриарх Максим. 

(Христофор Събев:Отидох в Америка,защото разбрах, че в България не е имало и никога няма да има демокрация!)

Това стана ясно вчера след приключване на международната православна среща в резиденция "Бояна", която бе свикана да даде мнение по казуса "Инокентий" срещу българската държава.

България да предприеме необходимите действия за обжалване на решението на Европейския съд от 22 януари. Това да стане пред неговата Голяма камара, тъй като той не е разполагал с пълната картина на фактите и аргументите, за да постанови своето решение, се казва в специално комюнике, прието от участниците във форума.

Съществуващият от 1992 до 1998 г. разкол в Българската православна църква е преодолян с решенията на Всеправославния събор, взети въз основа на свещените канони на православната църква, но съдът не е взел предвид този задължителен в канонично отношение акт, се подчертава в документа.монитор

-

Владиците притискат кабинета да обжалва в Страсбург

Десислава Колева

Зам.-шефът на парламента проф. Любен Корнезов и депутати се снимаха с представители на 12 автокефални църкви. Отците настояха държавата да обжалва решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Представители на 12 автокефални православни църкви призоваха държавата да обжалва решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург, според което с намесата си в църковните дела е погазила религиозни права. Това стана, като със закон патриарх Максим бе определен за ръководител на БПЦ, а опонентите му - изгонени с полиция от храмовете.

"България най-вероятно ще обжалва решението на съда като неканонично", съобщи и шефът на парламентарната комисия по вероизповеданията Огнян Герджиков след среща със зам.-председателя на парламента Любен Корнезов и духовниците от чужбина. Обжалването ще стане до април, когато изтича тримесечният срок, даден от Страсбург за постигане на споразумение между кабинета и синода на Инокентий.

"Искането за обжалване на решението на Страсбург е на синода, но държавата е тази, която трябва да предприеме подобни действия", обясниха депутати.

Участниците в свиканата от патриарх Максим работната среща са категорично против преговори с т.нар.разколниците. Те обаче са готови да посредничат за преговори между държавата и съда в Страсбург.сега

---------------------------------------------------------------------------------------------

Коментари от форума на вестник "Сега":

Brightman


13.3.2009 г. 04:08:11
12 автокефални православни църкви се разправят за имоти. Много духовно, няма що.Brightman


13.3.2009 г. 04:10:47
"България най-вероятно ще обжалва решението на съда като неканонично", съобщи и шефът на парламентарната комисия по вероизповеданията Огнян Герджиков

Дали "юристът" нещо не бърка ЕС със Саудитска Арабия или талибански Афганистан, където каноничността може и да е правно основание ?

Още коментари тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи