Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 23, 2009

Върховна административна прокуратура /ВАП/:В София не може да започне строителство на Мюсюлмански център и нова джамия

В София няма да има джамия и Ислямски център

В София на този етап не може да започне строителство на Мюсюлмански център и нова джамия. Това става ясно от резолюция на Върховна административна прокуратура /ВАП/от преди няколко дни. БГНЕС съобщи, че разполага с документа на ВАП.

Центърът трябваше да се изгради в столичния кв. "Малинова долина". Мюфтийството е купило земята за 500 000 долара от собственици, на които е била реституирана. Парите са дарени от международната организация "Ислямска конференция". Според главния мюфтия Мустафа Хаджи проектът е изцяло за нуждите на Висшия ислямски институт. Мюсюлманският център включва административна сграда, образователен, конгресен и медицински център, общежития, джамия, спортна зала, библиотека и супермаркет. Ако няма сграда институтът не може да получи акредитация за Висше учебно заведение /ВУЗ/.

В Резолюцията на ВАП се казва, че "според действащото законодателство, разрешение за изграждане на религиозен храм в този имот може да бъде издадено само след предварително изменение на действащия ПРЗ в частта - предназначение на имота". От ВАП подчертават, че в Дирекция "Архитектура и градоустройство" в Столична община "не са постъпвали инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж на религиозен храм отреден за "Център за образователна, социална и административна дейност" в "Малинова долина". "Искания за комплексна инвестиционна инициатива, включваща и изграждането на религиозен храм, не са постъпвали и по местонахождение на имота в район "Студентски", се казва още в резолюцията на Върховна административна прокуратура, която е по повод сигнала до Главния прокурор на Републиката от партия Ред, законности и справедливост. По време на срещата с Борис Велчев на 25 ноември миналата година лидерът на РЗС Яне Янев предаде данни за първите 500 хил.долара за строежа, които според него са преведени на мюфтийството от ислямистки групировки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи