Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, март 24, 2009

Строга дефиниция и единен списък на религиозните символи, забранени за натрапчиво излагане

Комисията по дискриминация иска ред в забранените символи

Ванина Стоянова

Кемал Еюп

Строга дефиниция и единен списък на религиозните символи, забранени за натрапчиво излагане, поиска председателят на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп. Според него забрадки се носят във всички религии, например при лошо време, затова трябва да се дефинира начинът на връзване или носене, за да не се получи разминаване.

Еюп коментира и информацията на независимия общински съветник от Септември Лъчезар Кръстев, че учителката по турски и френски език в с. Ковачево ходи на работа в традиционното религиозно облекло на уахабитите. Жената започнала да се облича по този начин преди 2 г., след като синът й се оженил в Измир, съобщава Дарик радио. В правилника на училището няма точка, която да регламентира как да се облича учителката. Инспекторатът по образованието в Пазарджик и кметът на община Септември Томи Стойчев ще проверят случая. Според Кемал Еюп проблемът повече се раздухва, отколкото реално съществува, и на него се отделя едностранчиво внимание.

По случая в Рибново, където ученици са били карани да казват на своите учители "ага", Еюп заяви: "Не виждам основание за това обръщение, то не е популярно нито в ислямския свят, нито в Турция."сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи