Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, март 27, 2009

Пишат много лъжи !!!

25.03.2009 / 20:07

Учителката Шен Шибар Али за забрадката - не е символ на религиозен обет

Педагогически комисии са сфромирани в училищата на село Ковачево община Септември, за да се се реши случаят с преподавателката по френски и турски език, която води часовете си със традиционна мюсюлманска забрадка. Това съобщиха днес от регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик. Експертите ще трябва да изготвят актуализирани училищни правилници, но ще могат да ги приложат едва след приемането на новия закон за образованието.

Шен Шибар Али продължва да води часовете на децата с напълно прикрита коса. Притеснява се от нещата, които чете за себе си и твърди, че не отговарят на истината. Забрадката обяснява като свое лично решение, а не като символ на даден религиозен обет.

Шен Шибар Али - учителка: "Това, което чета по интернета значи, пишат много лъжи. Не съм дала никакъв обет, просто приех такъв начин на обличане - ето виждате - не съм със фередже.

Учителката по френски от Ковачево не възприема себе си като човек, който нарушава обществените норми и неписаните закони на етиката. Аналогия на своето поведение тя откри в най-съвремената българска история.

"Сещам се, че преди време другарката Людмила Живкова също е носила тюрбан, нали".

Шен Шибар Али признава, че носи характерна за мюсюлманите кърпа за глава и под нея традиционна шапчица - шалмие. Но не приема обвинението, че се облича с дълга черна роба традиционна за уахабитите.

"Аз не съм казала, че това е религиозно обличане. Виждате ме много добре и повече не желая да говоря".

Според текстовете на настоящия закон за носенето на кърпа на главата Шен Шибар Али не може да бъде наказана дисциплинарно или уволнена. Директорите на училищата в Ковачево изчакват приемането на новия закон за образованието. Той ще регламентира поведението на учители и ученици и приличния вид, с който трябва да влизат в класните стаи.

http://infocenter.bnt.bg

Автор: Димитър Димитров - РТВЦ-Пловдив

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи