Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, март 17, 2009


(17.03.2009.) ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО СЕРИОЗНО Е ОБЕЗПОКОЕНО ОТ СЛУЧАЯ С МУРАД БОШНАК

На 16. 03. 2008 г. преди зазоряване ДАНС арестува преподавателя по „религия-ислям” в с. Рибново – Мурад Бошнак и кмета на община Гърмен Ахмед Башев.


Служителите на ДАНС нахлули около сутрешния намаз в домовете на двамата, разбивайки вратите им. Служителите след като арестували двамата мюсюлмани тарашили из къщите им.

След което ги закарали на разпит в София.
Задържаните са били освободени от ДАНС след обяд.

Главно мюфтийство са много възмутени от случилото се,


тъй като Мурад Бошнак е един най-кадърните възпитаници на Висшия ислямски институт и е от първите преподаватели по „религия-ислям”. Той преподава този предемет в общинското училище в гоцеделчевското село Рибново още от въвеждането на предмета. Програмата по която преподава Мурад Бошнак е одобрена от Министерството на образаванието и науката и преподавателската му дейност е инспектирана от съответните органи на МОН. Затова

обвиненията за налагане на фундаментализъм, ислямизъм и подобни квалификации са несериозни и единствената им цел е да опетнят мюсюлманите в населеното място и в цялата страна.


След този случай Главно мюфтийство подготвя специална декларация до българските държавници и ще отправи искане до политиците да не се месят в работата на вероизповеданията и да се спазват по стриктно правата на над милионното мюсюлманско население в страната, както и да се търси отговорност от политиците които клеветят срещу мирното мюсюлманско население в стараната. Главно мюфтийство изразява притеснението си от отношението на някои политици и държавни институции към мюсюлманската общност, тъй като в последно време броят на подобни случаи се увеличава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи