Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, март 19, 2009

Проектът не е разглеждан заради текст, ограничаващ носенето на натрапчиви религиозни символи в училище

Проектозаконът за училищното образование спрян заради религиозните символи?

19 март 2009, 14:12

София, България

Правителството изненадващо отложи разглеждането на проектозакона за училищното образование и предучилищната подготовка. На въпрос защо документът не е одобрен днес, просветният министър Даниел Вълчев отговори лаконично с думите: "Питайте ДПС", предаде БНР.

Министри отрекоха, че проектът не е разглеждан заради текст, ограничаващ носенето на натрапчиви религиозни символи в училище.
След правителственото заседание министър Николай Василев насочи въпросите към колегата си Даниел Вълчев. "Нека той да коментира. Аз лично подкрепям напълно закона. Единственото ми съжаление е, че този закон се вкарва в края на мандата, когато шансовете да мине през парламента в края на този мандат са не нулеви, но малки", каза Василев.
Регионалният министър Асен Гагаузов също отхвърли съмненията, че проектът е отложен заради религиозните символи и разразилия се обществен дебат покрай случая в Рибново. "Не мисля, че има такава причина. Трябваше премиерът да бъде на заседанието. Законът се готви достатъчно дълго време, за да има отношение към един случай от преди 5 дни", каза Гагаузов.
Днешното заседание на правителството се председателства от вицепремиера Емел Етем, тъй като премиерът е в Брюксел. Според източници на "Хоризонт" мотивът на Емел Етем да отхвърли законопроекта е по процедурни причини - трябвало да го разгледа Съветът по демографски и етнически въпроси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи