Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 16, 2009

Главно мюфтийство ще излезе с декларация за случая с кмета на Гърмен и учителя от Рибново

Агенция “Фокус”
Главно мюфтийство ще излезе с декларация за случая с кмета на Гърмен и учителя от Рибново
Обезпокоени сме от отношението на определени институции и политици към мюсюлманската общност. Това каза пред Агенция “Фокус” Хюсеин Хафъзов, главен секретар на Главното мюфтийство в България.
От Мюфтийството ще излязат със специална декларация до българските държавници, след което ще отправят призив към политиците да не се месят във вътрешните дела на изповеданието. „Не политиците могат да решават кое е радикализъм и кое не. Ние сме експерти и следим тези процеси”, заяви Хюсеин Хафъзов.
От Мюфтийството категорично застават зад кмета на Община Гърмен Ахмед Башев, както и зад учителя от Рибново Мурат Бошнак, които бяха обвинени в ислямски радикализъм. „Ще сезираме държавните ни ръководители, тъй като последиците от това, което се случва, няма да са много добри за когото и до било. Не е наш проблем кой има интерес да разпространява тези изявления и дали е опасно, но то е действие не само към определени лица в Рибново, а е посегателство над правата и свободата на всички мюсюлмани в страната”, допълни Хюсеин Хафъзов.
Ралица ИВАНОВА

Агенция “Фокус”
Семейството на Ахмед Башев: Нахлуха сутринта с взлом
Представители на семейството на кмета на община Гърмен Ахмед Башев казаха, че група от 5-6 души е нахлула в дома им около 5 часа тази сутрин с взлом, предаде кореспондентът на радио “Фокус” - Пирин. Представителите на ДАНС са влезли през веранда и след това позвънили на вратата. Освен че отвели кметът на Гърмен, те тършували из гардероби и шкафове, разказаха още неговите близки. До момента те нямат информация какво става с него. Междувременно чрез неофициална информация стана ясно, че кметът на Рибново Мустафа Абвдиков също е бил извикан и разпитван. Това обаче не бе потвърдено от местната полиция в Гоце Делчев, нито от подразделението на ДАНС тук. Самият Мустафа Абдиков не отрече тази информация, като каза, че предпочита да не коментира какво се е говорело, защото така се нагнетява допълнително напрежение сред хората в Рибново, които и без това са много притеснени и уплашени в момента.
Даниела КРАНТЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи