Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 23, 2009

Oкончателната победа на мракобесието

"Капитал": ДАНС и случаят в Рибново

23.03.2009 10:21

Как вековните традиции бяха употребени като инструмент в предизборната кампания

Странна и изключително опасна пиеса се разигра миналата седмица пред очите на иначе свикналия български зрител.

Обладан от неудържим порив към властта, депутатът Яне Янев сезира прокуратурата, че в планинското село Рибново се провежда насилствена ислямизация на населението. Това очевидно звучи като глупост и нямаше да създаде никакъв проблем, защото въпросният герой на българската политика често хвърля такива кални бомби в публичността.

Историята обаче стана обезпокоителна, когато Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) по нареждане на прокуратурата извлече насилствено от домовете им кмета на Гърмен и преподавателя по ислям, за да ги заведе принудително на разпит в София.

Опасните моменти в тази история са повече от един. Целият този хард екшън се развива на възможно най-чувствителната територия - за българомохамеданите от Западните Родопи силовият "възродителен процес" не е само болка и спомен.

А в случая конкретните обвинения са нелепи, защото няма престъпление "радикален ислям", както няма и "православен фундаментализъм". Има престъпни действия, не престъпни мисли.

Яне Янев праща сигнали в прокуратурата за всичко през последните може би десет години и никога от това не е следвало нищо. Напоследък обаче ДАНС реагира на сигналите му с готовност и за това има две възможни обяснения.

Едното е Янев изведнъж да се е сдобил с много достоверен източник на информация за евентуални престъпления. Другото е ДАНС да иска да му помогне няколко месеца преди изборите той да изглежда като смел борец срещу корупцията, а освен това, понеже е някак си модерно, и "патриот".

Когато обаче специалните служби започнат да се намесват в политиката, настъпва своеобразно време разделно.

Тогава има само два възможни сценария - или гражданите премахват болните от властомания служби, или обратното - службите последователно потъпкват всички граждански права до окончателната победа на мракобесието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи