Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 16, 2009

Лудост

Собственикът на трошката иска да я позлати и постави върху постамент
Стар запорожец рекламира Бог насред Пловдив

Снимка: Авторът

Запорожец на 300 000 км възхвалява Бога, но заема паркомясто в центъра.

За връщането на вероучението в училище "проповядва" 30-годишна зазка с тематични надписи, която е станала атракция в Пловдив. Старата кола заема ценно паркомясто в идеалния център на града. Нейният притежател я е паркирал за вечни времена на ул. „Христо Г. Данов", в близост с Кукления театър, като отказва категорично да я премести с мотива, че възхвалата на Бога е по-ценна от парите, които общината ще прибере за мястото.

„Този запорожец е толкова необходим. Вместо да го сложат на постамент и да го позлатят, те ще го махат", проплака собственикът Йордан Рангелов и продължи, че „светът не иска праведност, а само далавери". „300 000 км съм навъртял с нея. Купих я през есента на 1978 г. и никога не ме е оставяла на пътя. Карах я до есента на 2008 г., но повече нямам пари да я поддържам", уточни той. След като я спрял от движение, я облепил с плакати, възхваляващи Бог и призоваващи да се въведе вероучението в училище. След това вандали разбили стъклата и колата останала „да зее" насред улицата. „Бях решил да я ликвидирам, но получих Божие просветление", каза мъжът с вид на клошар.

Старият запорожец получи на 10 март оранжев стикер, че ако не бъде махнат от улицата, общинските служители на отдел „Екология" съвместно с полицаи ще го репатрират за скрап. Трошката бе само една от 10-те, облепени с предупредителни стикери, че заемат платено място за паркиране в централна градска част.

Въпреки че според Йордан Рангелов преместването на запорожеца е някакъв вид общинска далавера, той щял да направи всичко възможно в законния срок от 14 дни, за да придвижи собствеността си някъде другаде. Единствената му цел била да я спаси, за да продължи чрез нея да проповядва Божието слово. Няма нищо по-ценно за възпитанието на децата от връщането на вероучението в училище, повтаря той. Според него само така може да се превъзпитат в добър християнски дух станалите много агресивни напоследък тийнейджъри. „Затова са убийствата, защото няма ценности нито у дома, нито в училище", твърди притежателят на спряното от движение возило. Рангелов поясни, че е инвалид и нямал пари тази година да застрахова колата, служила му вярно повече от 30 години.

Овехтелите возила, които задръстват улиците на града, се превозват до специален паркинг, където престояват 14 дни, преди да бъдат нарязани за скрап.

Той бе само един от многото собственици на изоставени по улиците на Пловдив стари автомобили, които от жал и сантименти не намират сили да се разделят с таратайките и им осигурят гараж за вечни времена. Ако трошката е вече репатрирана на охраняемия паркинг на Кукленско шосе, те отиват там и си я откупуват. "30 лв. струва вдигането с паяк, а за всеки ден на паркинга се плаща по 10 лв.", съобщи Ангел Калоферов от фирма „Алброн". Заради носталгията по старите и славни времена собствениците рядко допускат предаването на колите за скрап. Затова от частната фирма обикновено чакат повече от 2-те законови седмици и едва след това режат ламарините.

Също повече от 14 дни чакат и еколозите на района, преди да повикат паяка. Те реагират при получен сигнал за изоставена кола, която заема паркомясто в централните улици на Пловдив. След това правят проверка дали возилото е с платена "Гражданска отговорност" и има ли стари номера. Събира се комисия, която прави констативен протокол. "Разправии от собствениците са рядкост, повечето намират начини да си приберат колите някъде другаде", казаха от отдел „Екология".

Вариант за собствениците са и циганските каручки, които изкупуват стари коли в Пловдив. Те се пазарят за трошката в зависимост от вида и състоянието є. Тарифите на ромите вървят от 70 до 120 лв. Циганите обират, каквото могат, а останалото го предават за скрап. Така притежателите им не са бъркат в джоба, за да финансират преместването на ръждавейките, а и получават сравнително добри пари за тях.

Общо 3 излезли от употреба стари автомобила бяха вдигнати с паяк миналата седмица. Други 10 се сдобиха с оранжеви стикери с 14-дневно предупреждение. Общо 66 таратайки в район „Централен" са със стикери до момента. "До вдигане с паяк се стига едва на 10% от тях", съобщи Светослава Байрякова, младши експерт в отдел „Екология".монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи