Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, януари 18, 2008

Синът на Бин Ладен иска да е миротворец

омар бин ладен

Полина Тодорова

Синът на Осама бин Ладен - Омар желае да бъде миротворец.

В интервю за АП, 26-годишният Омар заявява, че има по-добър начин да защитаваш исляма от военните действия.
Синът на най-известния терорист в света е изявил готовност да бъде „посланик на мира между мюсюлманите и Запада".

Преди дни Омар обяви, че иска да получи британско гражданство и да живее във Великобритания със съпругата си - 52-годишната Джейн Браун.

Искам да променя западните нагласи, казва още Омар.

Много хора мислят, че арабите, по-специално роднините на Бин Ладен и най-вече синовете на Бин Ладен, са терористи, заявява Омар.
Но това не е вярно, казва още той и допълва, че е нормално хората да имат нужда от доста време, за да приемат мисълта Бин Ладен - миротворец.

Омар иска да бъде посредник, заяви съпругата на Омар и допълни, че той е един от малкото хора в света, които биха могли да го направят.

Синът на Бин Ладен се е обучавал в тренировъчен лагер на Ал-Кайда, но през 2000 г. е взел решение да напусне базата, защото осъзнал, че има друг начин да се бориш за идеите си.

В интервюто Омар споделя още, че не би могъл да критикува баща си, защото той просто се опитва да защитава ислямския свят.

Моят баща смята, че ще постъпи правилно, като защитава арабския свят от всеки, който нарани арабин или мюсюлманин в която и да е било точка по света, каза още Омар, като отбеляза, че Западът не е имал проблем с баща му, когато той се е бил срещу руснаците в Афганистан през 1980 г.

На въпрос как би коментирал отлагането на Рали Дакар, заради отправена заплаха от Ал-Кайда, Омар заяви, че знае за случая и добави - Чух, че ралито е спряно, заради Ал-Када, но не мисля, че те ще спрат мен.

news>ibox>bg,18.01.2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи