Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, януари 02, 2009

В Мадан протестират за мир в Близкия изток

Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян

Над 600 души се събраха на мълчалив протест в центъра на Мадан след петъчната молитва в джамията. Към тях в момента се присъединяват и много граждани. В протестна декларация те изразяват своето възмущение срещу израелската операция в Газа.

Въпреки студа и снеговалежа се събраха много хора с плакати „Ислямът е мир, а не война” и „Спрете войната в Газа”. Те са написани на български и на английски, също и на арабски език.

Според текста на декларацията, в тази война всеки ден умират или биват осакатявани невинни деца на наши братя мюсюлмани и християни. Насочена е огромна военна мощ и изкуствено се насажда омраза, се казва още в документа. Световните правителства трябва да разберат, че борбата срещу тероризма не е равнозначно на това да се избиват милиони мюсюлмани, а че това просто увеличава трагедията и кръвопролитието в района на Близкия Изток. В края на протеста мюсюлманите ще отправят обща молитва за спасение и мир.

Протестиращите казват, че това е чиста агресия от страна на Израел. Просто правителството на Олмерт и Буш трябва да престанат да се държат като управители на света и да седнат на масата на преговорите.

Българско национално радио

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи