Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, февруари 02, 2009

Възпитаник на софийската френска гимназия “Алфонс дьо Ламартин” бе подстриган за монах в Троянския манастир “Успение Богородично”

Замонашиха възпитаник на Френската гимназия

Роднините на Георги Тодоров плачат при подстрижението

Милен НАНКОВ

Възпитаник на софийската френска гимназия “Алфонс дьо Ламартин” бе подстриган за монах в Троянския манастир “Успение Богородично” на празника на свети мъченик Трифон вчера.
25-годишният столичанин с мирското име Георги Тодоров даде обет да живее под името Кирил в девство (детска чистота и незлобие), послушание и нестяжание (нищета и отказ от притежание), задоволявайки всички свои материални нужди с труда на ръцете си и под духовното ръководство на игумена си Теодосий.
С него калугерите в обителта край р. Черни Осъм вече наброяват общо осем.
В подстрижението участваха Ловчанският митрополит Гавриил и Русенският Неофит, съобщи игуменът на Троянския манастир Деволският епископ Теодосий.
По думите на очевидци общо около 30 души приятели и роднини присъствали на сбогуването на Георги със земния панаир на суетата. Повечето от тях се разплакали в края на ритуала. По-късно родителите на новия аскет духовник дали празничен обяд в официалната трапезария. Супа топчета, риба, зеленчукови салати и луканка похапнали гостите.
Според Деволския епископ Тедосий монахът Филип от неговите черноризци ще бъде ръкоположен за дякон днес на големия християнски празник Сретение Господне.
“Монашеството е велика Божия тайна, а иноческият живот - труден, не всички могат да постигнат същността му. Двама не издържаха и си тръгнаха оттук тези дни”, добави епископ Теодосий.труд
-
Син на бизнесмен стана монах

07 февруари 2009, 13:40

София, България

Най-младият монах от Троянския манастир Кирил е син на строителен предприемач и фармацевтка от столицата. 25-годишният духовник е подстриган миналата седмица и загърбил рожденото си име Георги Тодоров, за да стане един от 8-те черноризци в светата обител.
Георги започнал общуването си с Бог по време на изповед в църква в столичния квартал „Надежда”. По пътя си е напътстван от нюйоркския епископ Геласий. В Троянския манастир негов духовен наставник е игуменът дядо Теодосий. „Тук, в светата обител, човек най-добре вижда себе си като грешник. Като такъв се възприема добрия монах и християнин”, убеден е Кирил.

25-годишният монах Кирил не е влизал в дискотека. Бил е отличник в столичната Втора английска гимназия. Заради общуването с Бог той загърбил детската си мечта да учи за археолог. /БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи