Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, февруари 10, 2009

Ислямските движения в Близкия изток

Ислямските движения в Близкия изток

Ислямските движения в Близкия изток

ISBN: 9789543260904
Автор: Мира Майер
Издател:...
Издадена: 2009
Размери: 14.00x20.00
Брой страници: 160
Корица: Мекa
Език: Български
Цена: 12.00 лв.

Днес упрекват мюсюлманската цивилизация за насилието, което проповядва, за износа на тероризъм и отрицанието на приноса на западната култура за развитието на човечеството. От друга страна нейните ревностни защитници повтарят, че ислямът е най-младата цивилизация и просто му трябва още време, за да настигне Европа и Америка. Анализатори и експерти се разделят в мнението си дали самата религия носи в себе си насилието или просто някои мюсюлмани тълкуват по този начин постулатите в сурите на Корана.
Настоящата монография разглежда появата и развитието на политическия ислям (ислямизма) в Близкия изток. Най-общо Близкият изток не включва само шестте страни, разгледани в настоящата монография. Териториите на Египет (на частта от него, която се намира в Азия - Синайския полуостров), Израел, Йордания, Ливан, Палестина и Сирия се наричат обикновено в литературата Леванта.
Авторката изследва зараждането на движението "Мюсюлманското братство" през 1928 г. в Египет, от което израстват не само неговите умерени лидери, но и някои ръководители на групировките на радикалния ислям (Ал-Кайда).

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи