Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, февруари 13, 2009

ФБР е принудено да пренасочва агенти от отдели за борба с тероризма към случаите на финансови измами

ФБР заряза борбата с тероризма, насочи се към финансовите измами

Заради стотиците дела, свързани с финансови измами, които разследва, ФБР е принудено да пренасочва агенти от отдели за борба с тероризма към случаите на финансови измами, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на заместник-директора на Федералното бюро за разследване Джон Пистъл.
Пренасочването на агенти е свързано с промяна в структурите на ФБР, създадени след нападенията на 11 септември 2001 г. и се смята за признак, че новата администрация на Барак Обама все повече се отдалечава от курса на своя предшественик Джордж Буш, посочва АП. След терористичните удари срещу Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона във Вашингтон ФБР прехвърли 2000 свои служители в направлението за борба с тероризма. Сега някои от тях вероятно ще бъдат прехвърлени към отделите за финансови измами.
Пистъл заяви пред Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, че ФБР в момента разследва 530 случая на финансови измами, като в 38 от тях - пряко свързани и със сегашната криза - са замесени някои от най-известните имена от света на корпоративните финанси.
Междувременно бе открит пътят за милиардния пакет на президента Барак Обама за преодоляване на икономическата криза. Двете камари на Конгреса сe споразумяха изненадващо бързо за конюнктурния пакет, който предвижда финансови помощи в размер от 789 милиарда долара. Това е средно число между одобрените преди това в Камарата на представителите и в Сената, предаде Ройтерс.35 на сто от пакета са предвидени за данъчни облекчения, останалата част за инвестиции, каза републиканската сенаторка Сюзън Колинс. Пакетът трябваше да се гласува вчера късно вечерта българско време. Барак Обама благодари на депутатите за бързо постигнатия компромис, като отбеляза, че програмата ще спомогне за запазването и създаването на милиони работни места.
Лидерът на демократическото мнозинство в Сената Хари Рийд съобщи пред журналисти, че след като законът бъде подписан от президента и влезе в сила, ще бъдат създадени 3,5 милиона работни места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи