Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, февруари 09, 2009

Схема на нобелиста Мохамед Юнус от Бангладеш за безлихвени кредити

Унгария отваря банка за бедните

Ще ползват схемата на нобелиста Мохамед Юнус от Бангладеш за безлихвени кредити

Трима известни унгарски бизнесмени се готвят да създадат "Банка за бедните". Идеята е банката да отпуска микрокредити и да подобрява финансовото състояние на най-бедните в държавата. В проекта участват трима финансисти: Петер Фелчути, Андраш Полгар и Андраш Уйлаки.
Финансистите възнамеряват да приложат принципа на "Банка за бедните - Грамин Банк", която успешно работи в Бангладеш. Нейният създател Мохамед Юнус получи Нобеловата награда за мир през 2006 г. Банката дава безлихвени кредити на изключително нуждаещи се и малки фирми, които имат нужда от първоначален капитал.
От няколко години тримата унгарски банкери ентусиасти се опитват чрез фондации и други неправителствени организации да получат подкрепа за необикновения си проект. Досега обаче усилията им са безуспешни.
През изминалите години властите в Будапеща изразходваха над 400 млн. евро в различни проекти за намаляване на бедността, но нито един от тях не е дал съществен резултат, отбелязва сръбското радио Б92.
В програмата на тримата банкери е записано да се отпускат микрокредити за малките фирми, бедни и безработни, както и за ромското малцинство. Банката със сигурност няма да остане без клиенти, смятат експерти. Нейните услуги вероятно ще потърсят пострадалите от икономическата криза хора и фирми. Само за няколко месеца кризата остави без работа в Унгария около 20 000 души. Прогнозата е, че армията на безработните ще продължи да се увеличава.стандарт

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи