Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, февруари 26, 2009

Мюсюлманите ходят на петъчна молитва в джамията в центъра,защото е на удобно място

Мюфтията се оплака от Столичната община

Йова АПОСТОЛОВА

Столичната община бави издаването на виза за строеж на мюсюлманския образователен център в кв. “Малинова долина”, обяви вчера главният мюфтия Мустафа Хаджи. Плановете са в центъра да се премести Висшият ислямски институт. Документите били подадени в края на ноември, но още нямало отговор от общината. В комплекса ще бъдат изградени общежития за студентите и преподавателите, спортен център и малка джамия.
Главният мюфтия бе категоричен, че молитвеният дом ще е за ползване само от обучаващите се там студенти. “Мюсюлманите ходят на петъчна молитва в джамията в центъра, защото е на удобно място. Не вярвам в петък някой да тръгне към “Малинова долина”, каза Мустафа Хаджи.
Строежът ще бъде финансиран от организацията на мюсюлманските държави Ислямска конференция. “Ние, инш Аллах, смятаме да продължим отношенията си с тях”, каза Мустафа Хаджи.
“Разрешението за строеж на мюсюлмански център в столицата не се бави по политически причини. От партия “А--ка” са инициирали проверки на документите за собственост, които текат и в момента. Заради тях се бави разрешението за строителство”, коментира вчера столичният кмет Бойко Борисов.
В момента във Висшия ислямски институт има 80 студенти. След разрастването му плановете са да обучава към 200 студенти. По официална статистика мюсюлманите в страната са около 1 милион. По данни на мюфтийството те са около 1,5 млн. души.труд

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи