Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, февруари 22, 2009

Събиране на дарения за джамия в хасковските Минерални бани

22 февруари 2009, 10:38

Политика

Тодорка Николова

Хасково, България

В хасковските Минерални бани започна процедурата по учредяване на джамийско настоятелство. Предполага се, че целта му е да обяви старта на идеята на ДПС за изграждане на джамия в селището и събиране на дарения за тази цел.
БЛИЦ узна от членове на “А--ка” в Хасково, че те ще попречат да се вземе такова решение и няма да позволят изграждането на мюсюлмански храм в курортното селище.
Репортер на БЛИЦ видя, че за срещата се стичат мюсюлмани и от околните села, но представители на “А--ка” все още нямаше.
--------------------------------------------------------------
“А--ка” и ДПС в спор в Минерални бани

22 февруари 2009, 14:04

Общество

Хасково, България

В хасковското курортно селище Минерални бани тази сутрин назряваше луд скандал. В 10 часа трябваше да почне събранието на мюсюлманите за избиране на джамийско настоятелство, но въпреки големия интерес сборището се разтури.
Емил Гаджев, секретар на настоятелството каза, че мюсюлманите е трябвало да вземат решение за изграждането на мюсюлмански храм в Минерални бани, но а--кисти, водени от депутата Георги Димитров и общинската съветничка д-р Анюта Лозева, осуетили мероприятието. Членовете на “А--ка” успяха да завардят улицата към сградата, в която бяха тръгнали да се събират мюсюлманите и достъпът до събранието беше осуетен. Хората на В. С. бяха категорични, че няма да позволят в Минерални бани да се гради джамия и ще се противопоставят на всеки подобен опит с всички възможни сили и средства. “Приемаме го като завладяване на поредната територия в региона”, каза пред БЛИЦ д-р Анюта Лозева. Да не забравяме, че народният представител Рамадан Аталай заграби с измама хотел “Джем”, до Тюлбето, който беше изграден с дарение на мюсюлмани. Фуат Гювен пък купи култовия за Хасково хотел “Аида” и го превърна в развалина. Това ще стане и с всяко нещо, което се прави с дарения. Затова няма да позволим да се вземе такова решение,беше категорична д-р Лозева.
Всяко минаре в региона маркира територия, тук става дума за превземане на цели райони. Няма да позволим в Баните да има джамия, категорични бяха насъбралите се националисти./Тодорка Николова, БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи