Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, февруари 09, 2009

Мошениците предпочитат да ползват номера от Ватикана

Мамят ни от Ватикана

Вместо католически поздрав се включва розов телефон

Нова телефонна измама ужили стотици българи. Те получават обаждане от чужда държава, но връзката прекъсва, преди да вдигнат. При опит за свързване жертвите се оказват "закачени" на импулсен телефон.
Най-шокиращо е, че мошениците предпочитат да ползват номера от Ватикана. Върнеш ли обаждането, вместо католически поздрав най-често се включва секстелефон или запис с обещание за награди, оплакаха се потърпевши софиянци.
Още по-шокираща е изненадата, която идва със сметката за GSM. Оказва се, че розовият телефон се таксува по космически тарифи.
От капаните с "алото" вече пропищя цяла Европа.
Крадците на импулси обаче използват няколко пренасочващи централи и е трудно да бъдат проследени. стандарт
-
Европа пропищя от нова GSМ измама с импулси:

Жилят ни с 9 евро на минута

Набутват ни със скъпи телефони от Италия, Германия и Норвегия

18 лева на минута. С толкова "изгарят" жертвите на най-новата телефонна измама, която подлуди Европа. Доста нашенци също са ужилени от хитрите комбинатори. Новата мода в телефонните шмекерии е актуална у нас от началото на февруари. В ЕС пък пропищяха от наглеците още преди Коледа. Докато БГ измамници си търсят жертви предимно по домашния телефон, "колегите" им от Европа ловят шарани по GSM-a.
Каква е схемата?
GSM-ът ви звъни. Непознат номер - най-често с код от Италия, Норвегия, Германия, Англия или Либия. Измамниците затварят бързо - след едно или две позвънявания. "Ако все пак ги изпреварите, в слушалката не се чува нищо", разказват потърпевши. Приятна изненада очаква хората, решили да отговорят на "клипването". Най-често "18-годишна девойка" от топлите страни с меден глас и добър английски започва да описва перфектните си мерки, пъшкайки в слушалката. Друг път телефонна централа подканва "клиентите" да наберат 1 - за групов секс, 2 - за гей изпълнение, или 3 - за стандартна програма. Понякога измамниците не са толкова хард. И например заливат жертвата с оферти за ваканции в чужбина. Или пък ги баламосват, че са спечелили неочаквана награда.
Чуждоземските импулсни телефони ни цакат с тарифи между 1,5 паунда и 9 евро за час, разказват изгорелите. Това става ясно от следващата сметка.
Най-активни са измамниците, които "клипват" от италиански номера. "Спамерите" звънят по всяко време на денонощието - дори в 2-3 часа през нощта. Номерът обикновено изглежда така - +39319326000x, като последната цифра варира. След справка става ясно, че мобилният номер е в мрежата на Intermatica, a собственикът му живее в небеизвестното Апиано Джентиле. Там, на 35 км от Милано, е тренировъчната база на "Милан". Откъде точно са мошениците обаче, все още не е ясно. Според разследвания в европейската преса измамата е свързана с компании в Барбадос, Нигерия, Сомалия. Крадците на импулси използват няколко пренасочващи централи и е трудно да бъдат проследени.
Мобилните оператори предупреждават, че освен по солената импулсна тарифа разговорът се оскъпява и от роуминга. Лошото е, че обажданията от "опасните номера" няма как да бъдат блокирани от самите компании, освен ако няма списък с тях и не бъде изрично доказано, че се използват за телефонни измами. Освен това шмекерите обикновено използват предплатени карти. И дори някой от номерата да се блокира, веднага в играта влиза нов.
"Засега няма много "изгорели" българи", признават родните мобилни оператори. Измамниците атакуват най-много телефони в Дания, Норвегия и Холандия. Ако все пак някой българин се излъже и звънне на опасните номера, е най-добре след това да се обади на оператора си и веднага да провери с каква сума се е набутал.
Лора СИМЕОНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи