Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, февруари 19, 2009

Бен Ладен в село Барашинар,на 12 мили (19,3 км) от границата с Афганистан

19. 02. 2009 Osama ben Laden

Американски учени откриха скривалището на Осама бен Ладен

Група учени от географския факултет на Калифорнийския университет излязоха с тезата, че с много голяма вероятност са открили къде точно се укрива терорист номер едно в света Осама бен Ладен. Според американския вестник „US Today” те имат претенциите, че са се справили със задачата, за решаването на която до този момент всички разузнавателни служби на САЩ се провалиха. Цивилните експерти от Лос Анджелис твърдят, че са успели да достигнат до правдоподобно заключение посредством прилагането на принципите на географската наука и въз основа на информация, получена от сателитни снимки.

Географите считат, че главният виновник за атентатите от 11 септември се крие в една от съществуващите три постройки в малкото пакистанско село Барашинар, намиращо се на 12 мили (19,3 км) от границата с Афганистан. До това твърдение те са стигнали след задълбочен анализ на поведението на жителите на селището, постоянството на електрическия поток, с който те разполагат и информация за вероятните места за наблюдение, които използва Бен Ладен от момента на неговото изчезване през 2001 г. Така по метода на изключването се е достигнало до обозначаването на трите възможни сгради във въпросното пакистанско селце.

Томас Гилеспи, ръководителят на географския екип, реализирал изследването, публикувано вчера, заявява за медиите: „Ако Осама бен Ладен все още е жив, вероятно той живее в това място.” По негова преценка въпросната местност се характеризира с най-висока степен на сигурност в Северозападен Пакистан, тъй като се намира изцяло под властта на местните племена. Прави впечатление, че до този момент точно това село никога не е било бомбардирано от американски безмоторни самолети.

Гилеспи добавя, че наблюдаваните сгради са обградени с високи огради и са пригодени за пребиваването на укриващи се хора. Височината на стените се доближава до тази на нормалния човешки ръст. Правело впечатление и регулярното подаване на ток в селището. Той бил необходим на Бен Ладен, за да захранва апарата за хемодиализа, от чието функциониране зависи живота на терориста.

Американският учен настоява съответните американски органи в най-скоро време да претърсят въпросното пакистанско селище. Той счита, че е възможно, ако Бен Ладен е в Барашинар и бъде застрашен от американците, много бързо да премине в град Пешавар. Гилеспи разсъждава, че подобна ситуация е твърде реалистична, ако талибаните наложат своята власт в Пешавар и околностите. Тогава терористът много бързо ще успее да намери ново убежище в трудно контролируемите местности на афганистанско-пакистанската граница.

Прави впечатление, че през последните дни очевидно има някаква скрита военнополитическа динамика в този регион на Пакистан. В понеделник правителството в Исламабад се съгласи безпрецедентно да въведе прилагането на шариатската правна система в долината Сват, която също се намира в северозападната част на страната. Това стана след настояването на талибаните. Последните се съгласиха да прекратят войната срещу правителствената армия, срещу оттеглянето на последната от терена и прилагането на ислямския закон върху тази територия. На този етап можем само да гадаем дали шариатът в местността Сват има връзка със сигурността на Осама бен Ладен. Във всички случаи, независимостта на правораздавателната система в тази долина ще гарантира елиминирането на правителствения контрол, ще отслаби контрола от страна на американците и ще подобри условията за постоянно укриване от международното правосъдие на престъпници като лидера на „Ал Кайда”.ориентбг

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи