Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, февруари 24, 2009

Откриване на 1000 WT реактор в иранската ядрена централа Бушахр.

23. 02. 2009 S-300

Стартира „пилотният” период на ядрения реактор в Бушахр

Израелският информационен сайт Debka.file съобщава, че за 25 февруари е предвидено провеждането на церемонията по откриването на 1000 WT реактор в иранската ядрена централа Бушахр. Очаква се на тържеството да присъстват ръководителят на иранската ядрена комисия Голамреза Агазаде и директорът на руската компания „Росатом” Сергей Кириенко. Според западни експерти този етап от пускането на ядрената инсталация има решаващо значение, преди реакторът да влезе в нормалния си режим на работа, планиран за август 2009 г.

Тази информация в известна степен изненада Израел и САЩ, тъй като до този момент руската компания непрекъснато отлагаше датата за крайния пуск на обекта. Той струва на иранската хазна около един милиард долара. Редица наблюдатели очакваха, че Москва все пак ще забави пускането в експлоатация на ядрената инсталация, към която Тел Авив и Вашингтон са особено чувствителни, докато не бъде проведена официалната среща на високо равнище между руския президент Дмитрий Медведев и неговия нов американски колега Барак Обама. Тя беше предвидена за 2 април 2009 г. по време на форума на Г-20.

Източници, пожелали анонимност, информират, че Москва е решена да не обвързва доставката на свръхмодерната противоракетна система S-300 на Иран с инсталирането на американския противоракетен щит в Източна Европа. Руската страна е съобщила това официално на иранския министър на отбраната ген. Мустафа Наджар, който е бил на посещение в Москва миналата седмица. Поетият ангажимент гласи доставките да станат до края на календарната 2009 г. Предполага се, че Наджар и неговият руски колега Анатолий Сердюков са се договорили ядреният реактор в Бушахр да върви в пакет с възможно най-добрите противоракетни съоръжения, каквато в конкретния случая е системата S-300.ориенбг

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи