Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, февруари 10, 2009

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, в присъствието на журналисти посети централния храм „Свети Георги Победоносец”

[2009-02-09]

ХАСАН АЗИС ДАРИ НА ЦЪРКВАТА СВЯТА ВОДА ОТ ГРОБА НА ДЕВА МАРИЯ В ТУРЦИЯ


Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, в присъствието на журналисти посети централния храм „Свети Георги Победоносец” и дари на църквата свята вода от гроба на Дева Майка в Турция.
Градоначалникът направи и лично дарение за църквата -броеница и сребърен кръст, които предостави на енорийския свещеник отец Петър.
Хасан Азис отбеляза, че вече е станал „Хаджия”, тъй като за трети път посещава гроба на Дева Мария до древногръцкия град Ефес, който се намира на няколко километра от курорта Кушадасъ. Той е донесел общо 7,5 литра свята вода от извора край гроба на Дева Мария. Останалите 5,5 литра градоначалникът ще дари на другите християнски храмове “ Св .Успение Богородично “ в кв. Гледка ,” Св. Йоан Предтеча “ в кв. Веселчане и “Св. Спас”в кв. Резбарци.
Кметът за втори път дава светена вода от дома на Божията Майка, където се стичат и християни, и мюсюлмани. Първият път бе през ноември 2007 г. в деня на християнското семейство – Въведение Богородично
, тогава той я даде за вярващите в централния градски храм в Кърджали. Отец Петър благодари за поредния жест към миряните и заяви, че сребърният кръст вече ще стои на престола и с него ще бъдат посрещани официалните гости в храма.

Гюнер ШЮКРИ
Снимка:Авторът

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи