Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, февруари 23, 2009

Tерористичен акт в Кайро-този акт противоречи на основите на исляма

Трима арестувани за атентата в Кайро

Египетската полиция разпитва трима заподозрени за атентата в Кайро, при който загина една френска гражданка, а други 20 туристи бяха ранени.

Припомняме, взривното устройство избухна в района на историческата джамия "Имам Хусейн" в центъра на Кайро, където е разположен популярният сред туристите пазар "Хан ал- Халили".

Заподозрените са били заловени близо до пазара, малко след като е избухнал взривът, съобщават от полицията.

От полицията смятат още, че бомбата вероятно е самоделна и е хвърлена на пазара от балкон на близка сграда. Другa версия е, че взривното устройство е било поставено по-рано под пейка.

Трима души са арестувани като заподозрени за извършването на атентата, съобщава АФП, цитирайки официално полицейско изявление. В съобщението се казва още, че други са разпитвани като свидетели.

Сред загиналите е и 17-годишна френска туристка, чиято смърт днес е потвърдена и от френското външно министерство. Тя е била част от група туристи, които са били на посещение в Египет.

При експлозията са ранени повече от 20 души, по-голяма част от които французи. Ранени са и трима германци и трима египтяни. Шестима от пострадалите са в тежко състояние.
-
Египет се надява терористичния акт в Кайро да не отблъсне чуждестранните туристи

23 февруари 2009 | 03:33 | Агенция "Фокус"
Кайро. Министърът на туризма на Египет Зухейр Гарана изрази надежда, че взрива в историческия център на Кайро няма да повлияе на туристическата индустрия в “страната на пирамидите”, предаде РИА Новости.
В резултат на мощния взрив вчера, загина е17-годишна френска туристка, а 20 души бяха ранени.
През миналата година Египет е бил посетен от 13 милиона туристи, което е рекорден показател за страната, а доходите от туризма са превишили 11 милиарда долара.

“Гардиън”: Най-малко един човек загина след експлозия на пазар в Кайро
23 февруари 2009 | 02:23 | Агенция "Фокус"
Кайро. Най-малко един човек загина и 18 бяха ранени, когато бомба избухна в претъпкан пазар в Кайро, съобщи египетската полиция, пише “Гардиън”. Експлозията стана на пазара “Хан ел Халили”, който е популярен сред туристите в центъра на Кайро.
През нощта имаше противоречиви данни за броя на загиналите и ранените от взрива. Арабската телевизия “Ал Джазира” съобщи, че една френска туристка е убита, а други трима души са сериозно ранени. Според други информации-броят на жертвите е 4 души, сред които двама туристи.
Най-малко 18 души бяха ранени, сред които 11 французи, трима германци и четирима египтяни, според силите за сигурност. Бомбата е експлодирала малко след 17.30 местно време. Втори по-малък взрив е бил чут 45 минути по-късно. Според полицията това е била втора бомба, която е детонирана от сапьорите.
Полицай от мястото на инцидента твърди, че малка бомба се е взривила пред кафе близо до джамията “Ал Хюсеин”, от което наоколо са се разхвърчали камъни и мраморни фрагменти, които са ранили близкостоящите хора. Полицията е обградила района и го оглежда с кучета-следотърсачи, след като е евакуирала посетителите на джамията.

Египетските “Братя мюсюлмани” осъдиха терористичния акт в Кайро
23 февруари 2009 | 01:04 | Агенция "Фокус"
Кайро. Най-голямата египетска групировка “Братя мюсюлмани” е една от първите, които осъдиха терористичния акт в центъра на Кайро, в резултат на който загина една френска туристка и още 20 души бяха ранени, предаде РИА Новости.
“Братя мюсюлмани” считат, че този акт противоречи на основите на исляма, който призова за осъществяване на реформи и промени чрез мирни и законни средства”, заяви върховният наставник на групировката Махди Акеф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи