Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, февруари 27, 2009

Директива на владиката на Преспанско-Пелагонийската епархия Петър до епархийските свещеници в Битолска област

Владика иска обща могила за падналите в боя
Македонци ровят костите на български войници
Препогребват нашите под чужд флаг
.
Евгени Кирилов: Това е гавра с православието
Снимка: Бойко Кичуков

Евгени Кирилов

Православната църква и Вселенската патриаршия би трябвало да научат за действията и решенията на владика Петър. Това каза пред агенция "Фокус" евродепутатът Евгени Кирилов. „Разбирам за действията на един владика, който не мога да разбера на какво основание се опитва да се разпорежда с военни гробове на граждани от съседна държава. Мисля, че тук трябва и нашата църква да заеме позиция, защото това е гавра с каноните на православието. Би трябвало и Вселенската патриаршия да знае за тези ходове. Става дума за паметта на наши загинали офицери и войници", каза Кирилов.

Още миналата година Кирилов изпрати писмо до министъра на външните работи на Македония Антонио Милошоски за съдбата на българските военни паметници и войнишки гробове. Той е написал писмото в средата на годината, а през есента е получил отговор, че Милошоски е сезирал съответните власти и ще му отговори. „И досега не ми е отговорил", заяви Кирилов пред агенция "Фокус".

.
Проф. Андрей Пантев: По-възмутително е от скандала с тоалетната
"Всяка държава има право да протестира срещу оскърблението на нейните светини. И тук това е много по-възмутително, отколкото тоалетната в Брюксел, защото става дума за памет, става дума за проляна кръв и става дума за една противоположна интерпретация. Това каза пред агенция "Фокус" проф. Андрей Пантев. "Първо, това е част от една отблъскваща идея - освободители да се представят за окупатори, което не е нищо ново в цялата балканска история. Второ, изумен съм, че духовно лице си позволява такива категоризации от национално-политическо естество. И трето, това показва колко дълъг е пътят за онова сближение, което очакваме ние и хората, които наблюдават с омерзение, че само на Балканите от всички страни и райони в Европа, където е имало не по-малко кръвопролитни войни, е останала такава неистова омраза, която явно, че от Западните Балкани, сега трябва да бъде, макар и постепенно, пренесена в Източните Балкани.

И след това се чудим, защо ни гледат с пренебрежение, със снизхождение и с досада. Това отново показва колко безпомощни са онези сили там, които искат да деформират едно минало, което стои непоклатимо, независимо какви са последствията след това от самото това минало", коментира проф. Пантев.монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи