Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, февруари 22, 2009

70 босненски мюсюлманки, деца и възрастни хора при нечовешки условия в затворнически лагер в Южна Босна

Босненското сръбско правителство ще плаща компенсации на мюсюлманите

Междувременно босненският съд за военни престъпления призна за виновни четирима босненски хървати за престъпления срещу човечеството

21.02.2009

Босненски съд нареди на правителството на Република Сръбска да плати компенсация от 33 млн. евро за унищожаването на ислямски светини в Баня Лука по време на войната.

Парите трябва да бъдат изплатени на организация, представляваща босненските мюсюлмани, съобщи АП.

Адвокатът на ислямската общност Есад Хрвачич заяви, че е изключително удовлетворен от решението на съда. Той се надява, че това решение с "историческа значимост" няма да бъде обжалвано.

Решението на съда в Баня Лука идва девет години след като ислямската общност в Босна подаде съдебен иск срещу босненското сръбско правителство и градските власти в Баня Лука за унищожаването на 16 джамии и други ислямски светини през 1993 г.

Междувременно босненският съд за военни престъпления съобщи, че е признал за виновни четирима босненски хървати за престъпления срещу човечеството.

Съдът осъди Марко Радич, Драган Сунич, Дамир Брекало и Мирко Врачевич съответно на 24, 21, 20 и 14 години затвор.

В съобщение на съда се казва, че и четиримата - бивши войници от Хърватския съвет за отбрана, са виновни за това, че са държали 70 босненски мюсюлманки, деца и възрастни хора при нечовешки условия в затворнически лагер в Южна Босна.

Подсъдимите са признати за виновни и за осем убийства в затворническия лагер в Южна Босна, както и за изнасилване и мъчения, извършени през 1993 г. и 1994 г. по време на войната в Босна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи