Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, февруари 19, 2009

Курсове по мениджмънт,организирани от сциентолози

Висши чиновници учат мениджмънт по книги на Рон Хъбард

Министерство храни секта

Хората на Николай Василев броят по 320 лв. на калпак за курсове при сциентолози

Министерството на държавната администрация е изпращало служители на курсове по мениджмънт, организирани от сциентолози. Представители на една от най-опасните секти в света, която не е регистрирана у нас, са обучавали 15 души от ведомство. Курсовете са се провели в края на август и началото на септември миналата година.
Това съобщиха за "Стандарт" два източника от властта, независимо един от друг. Скандалът гръмна вчера в предаването "Здарвей България" на Нова тв.
За "удоволствието" е плащало министерството на Николай Василев. Курсовете обаче са посещавани и от служители от други държавни ведомства. Имало и е командировки в Белгия, откъдето е и човекът, организирал обучението. Той се казва Марк де Турк, управляващ на фирма "Идеас България". Тя предлага курсове по мениджмънт, пиар и справяне с кризисни ситуации. В сайта й ясно е посочено името на основателя на сциентоложката секта Рон Хъбард: "Открийте формулите за успех и мениджмънт инструментите, основани на трудовете на Рон Хъбард". Никой от държавните служители обаче не се е замислил, че парите на данъкоплатците отиват директно в една от най-страшните секти. А цените на фирмата не са никак ниски. В един от сайтовете е посочена сумата - 325 лв. без ДДС на калпак. Курсовете са два или три дни. Има и уловки - ако участниците от една организация са повече, отстъпките нарастват. Даже шестият и единайстият участник се обучават безплатно.
Офисът на фирмата се намира в апартамент на ул. "Парчевич" в София и е стопанисван от Васил Бункин. Той също е преподавател и обучава заедно с Марк де Турк.
Сред хората, посещавали курсовете, има и заместник-министри, разкри за "Стандарт" отлично запознат източник. Служители на ЧЕЗ, "Овъргаз" и "Девня цимент" също са ползвали услугите на фирмата, пише в един от сайтовете й. По време на обучението думата религия не е споменавана, но цялостното преподаване е основано на "учението" на Хъбард. Сектата има опити да проникне в България още в началото на 90-те години, но досега не е успяла. Допреди 2 г. неин представител беше руснакът Дмитрий Тодоров, който също организираше курсове по дианетика - учението на Хъбард. След разследване на в. "Стандарт" той беше изгонен от страната и сега сциентолозите търсят по-меки и незабележими начини да вербуват наивници.
Екип на "СТАНДАРТ"

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи