Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, февруари 11, 2009

Открадната икона сее смърт в Несебър

Злата прокоба на "Черната Богородица" отне живота на 47 младежи

Открадната икона сее смърт в Несебър

Родители поръсиха града с три тона захар по съвет на Ванга

Църквата "Св. Успение Богородично" осиротя без откраднатата икона
Фото Красимир Свраков
Кражба на икона вече 15 години взима кървав курбан в Несебър. В това са убедени всички местни хора, които подробно разказват потресаващата история.
Всичко започва през 1994 година, когато от църквата изчезва иконата "Черната Богородица". Тя се е смятала за талисман на града, който пази несебърчани от злини. При започналото разследване се оказва, че апашите са местни младежи между 18 и 23 години. Въпреки усилията на полицията да се открие къде е отнесена реликвата тя така и не е открита.
Впоследствие става ясно, че иконата е обявена за търг и че ще излезе извън граница. Седмица по-късно местните разбират, че е купена от гръцки колекционер.
Въпреки жалбите на граждани и сигналите, които дават в полицията, иконата остава в ръцете на колекционера.
После започва черната хроника. Става въпрос за мистериозни смъртни случаи. Трагичните инциденти стават предимно в Несебър или на хора, живеещи в града. Първата жертва на злата прокоба е момче, което се дави на брега на морето в края на лятото.
След това 19-годишен младеж кара към Слънчев бряг, но незнайно как колата му завива надясно и се блъска в зида на местната болница. Шофьорът загива на място, а експертизата не може да установи къде е повредата в колата. Нелепите трагедии в Несебър обаче продължават. Дълго време никой не свързва изчезването на иконата с мистериозните смъртни случаи на младежи. Поредната жертва е момче, което се докосва до стълб, хваща го ток и умира. След драмата униформени проверяват металния стълб и за всеобщ потрес не откриват по него и следа от електричество.
Още по-шокираща е историята с 20-годишен несебърлия, който скача от един метър и загива на място. Последвали мистериозни катастрофи, които ставали само в края на летния сезон и веднага след Нова година.
Така през всяка от първите 6 г. след кражбата загиват по двама младежи между 18 и 23 г.
След това проклятието се изменило и по нелеп начин започнали да умират и момичета.
До момента за 15 г. има 47 загинали младежи по неясни причини, твърдят в Несебър.
Една от майките на загинало дете обаче не могла да се примири с трагедията и отишла при Ванга. Тогава пророчицата обяснила връзката между иконата и смъртните случаи. Казала й, че "Черната Богородица" отмъщава на младите от града за кражбата.
Ванга казала, че трябва да се купи захар и да се поръсят улиците на Несебър.
Когато обаче потресената майка разказала какво й поръчала петричката гадателка, нейни приятелки й се изсмели и й казали да спре да фантазира. След поредния смъртен случай на младеж обаче мълвата за думите на Ванга обиколила града. Близките на последните загинали деца отишли в общината с молба да се изпълни волята на пророчицата. "Ние вече се зачернихме, но поне да няма и други с нашата съдба", заявиха родителите.
В началото кметът Николай Димитров се съгласил да им помогне, като предостави на хората малки камиончета за разпръскване. Родителите купили 3 тона захар и се обадили, че са готови. Градоначалникът обаче вече имал друго мнение. Според него ръсенето със захар изглеждало твърде налудничаво. Църквата също се опълчила срещу нещастните родители. Те обаче не се отказали и събрали 13 автомобила, с които в края на юли миналата година цяла нощ разхвърляли захарта.
"Нямаше улица или къща, пред която да не бяхме поръсили", каза пред "Стандарт" Диана Фратева, майка на загинало момче.
Близките хвърляли захар дори до Равда и Слънчев бряг.
Чудото става. Оттогава мистериозните смъртни случаи спират. Благодарение на местните бизнесмени братя Диневи се прави още един жест за умилостивяване на "Черната Богородица".
Изготвено е копие на иконата в Грузия, което е подарено на църквата в Стария Несебър.
Таня Райнова

стандарт

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи