Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, февруари 03, 2009

Купувач на "Корпоративна търговска банка" е дружество "Бългериън Екуизишън къмпани ІІ" С.а.р.Л.,Люксембург със собственик фондът на Султаната на Оман

(02.02.2009.) СУЛТАНАТЪТ НА ОМАН КУПУВА 30% ОТ КОРПОРАТИВНА БАНКА

Мажоритарният собственик на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) – компания "Бромак" ЕООД – продава 30% от банката на държавния общ резервен фонд на Султаната на Оман, съобщиха от Българската фондова борса във вторник.

Банката е публично дружество и акциите й се търгуват на борсата. Едноличен собственик на "Бромак" е Цветан Василев, който чрез дружеството притежава 94% от акциите на КТБ.

Купувач е учреденото специално за покупката дружество "Бългериън Екуизишън къмпани ІІ" С.а.р.Л., Люксембург, собственик на което е фондът на Султаната на Оман.

Този държавен фонд се формира с 15% от приходите от петрол на държавата и е създаден за инвестиции на правителството на арабската страна в чужбина.

Според съобщението за сключения предварителен договор за продажбата на един милион и осемстотин хиляди акции на банката, "фондът е осъществил редица инвестиции в България и счита, че участието му в капитала на "Корпоративна търговска банка" АД е следващата съществена стъпка от инвестиционната му дейност в страната, с която се ангажира да участва активно и да подпомага растежа на КТБ".

За да влезе в сила сделката, трябва разрешение на БНБ и одобрение на Комисията по конкуренция, че няма концентрация на дейност. Съответните заявления са подадени на 23 януари т. г.

Държавният фонд на Оман не е неизвестен у нас. Той притежава 67% в мегапроекта "Супер Боровец", който предизвиква нееднозначни реакции.

През 2007 г. фондът изрази желание да се включи в строителството на АЕЦ "Белене".

Султанатът на Оман направи и няколко щедри дарения в страната. През 2005 г. предостави 360 хил. долара за възстановяване на джамия в Шумен. Година по-късно дари 300 хил. долара за пострадали от наводнението селища. Мюсюлманско изповедание/ Главно мюфтийство

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи