Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, декември 27, 2008

Светът осъжда израелската операция в Газа (ОБЗОР)

Светът осъжда израелската операция в Газа (ОБЗОР)
27 декември 2008 | 15:35 | Агенция "Фокус"
Френският президент Никола Саркози призова днес за незабавно прекратяване на насилието в региона на Ивицата Газа, след като израелско въздушно нападение срещу палестинската територия причини смъртта на повече от 155 души.
Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Хавиер Солана също призовава за “незабавно спиране на огъня” в град Газа.
Изказването беше направено от говорител на Солана в Брюксел.
Русия се обявява за незабавно прекратяване на силовите действия на Израел срещу Ивицата Газа и обстрелите срещу израелска територия от страна на радикалното движение “Хамас”.
“Москва смята за необходимо незабавно да бъдат преустановени мащабните силови действия срещу Ивицата Газа, довели до големи жертви…Едновременно призовава ръководството на “Хамас” да прекрати ракетните обстрели срещу израелска територия. Убедени сме, че най-неотложното днес е прекратяването на въоръжената конфронтация, възстановяването на затишието и избавянето от ужаса и болката на мирните жители от двете страни”, заяви днес говорителят на руското външно министерство на Русия Андрей Нестеренко.
Египет осъди израелските атаки в Газа, при които загинаха над 140 души, и обяви, че продължава с усилията за възобновяване на мира между Израел и Газа, предаде агенция Ройтерс.
Становището на египетското президентство посочва, че Египет смята Израел за отговорен за смъртните случаи в резултат на атаките. “Египет осъжда израелските военни атаки”.
Френското председателство на Европейския съюз призова за незабавно прекратяване на израелските атаки в Ивицата Газа и на ракетния обстрел срещу Израел от Газа.
Председателството на ЕС “изразява голямо безпокойство във връзка с ескалацията на насилие в Ивицата Газа и осъжда действията, довели до голям брой цивилни жертви”.
Великобритания изрази “дълбоко безпокойство” от възникналата ситуация и призова Израел към “максимална сдържаност”.
На свой ред САЩ призоваха Израел да избягва цивилните жертви, но предупредиха и “Хамас”, че трябва да прекратят ракетния обстрел, “ако искат насилието да спре”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи