Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, февруари 04, 2009

Ватикана отрича Холокоста

Култура и общество | 04.02.2009

Спорът около Папата се заплете допълнително

Спорът около аферата "Уилямсън" придоби нови измерения, след като в него се намеси и германската канцлерка Ангела Меркел. Какви са реакциите от Рим и от политическите и църковни среди в Германия?

Вчера канцлерката Меркел поиска Папа Бенедикт 16-ти допълнително да изясни позициите си в отношението към Холокоста, което според нея не било станало достатъчно категорично. Германската канцлерка каза:

В скандала се намеси и политикатаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: В скандала се намеси и политиката

Фундаментален въпрос

"Смятам, че става дума за фундаментален въпрос, ако решението на Ватикана оставя впечатлението, че е възможно да се отрича Холокоста. Това е въпрос от основно значение, свързан и с отношението към юдаизма, поради което не бива да остава без отзвук."

Папата попадна под засилен натиск, след като реабилитира английския епископ Ричард Уилямсън, който беше поставил под въпрос съществуването на геноцида над евреите.

От страна на Ватикана обаче не виждат нужда от нови разяснения, както поясни говорителят на Папата Федерико Ломбарди: "Онова, което Папата мисли за Холокоста, беше изразено с голяма яснота и абсолютно недвусмислено в Кьолнската синагога на 19 август 2005 година, по-късно и в бившия концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау на 18 май 2006 година, в последвалата три дни по-късно генерална аудиенция на Папата и за последно - на 28 януари."

Паника във Ватикана

Британският епископ Уилямсън отрича ХолокостаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Британският епископ Уилямсън отрича Холокоста

В същото време обаче ясният призив на канцлерката към Папата, да внесе яснота по въпроса за отричането на Холокоста, предизвика не малка паника сред високопоставените кардинали във Ватикана. Сега стана окончателно ясно, какъв е истинският размер на кризата, предизвикана от решението да се реабилитират четиримата епископи от консервативното Братство на Пий.

Мнозина наблюдатели съзират в тази реабилитация белег за това, че Папа Бенедикт 16-ти е готов да прояви разбиране за някои крайно консервативни до реакционни кръгове от християнския спектър. Познавачи на този спектър твърдят, че поне що се отнася до братството на Пий там наистина се наблюдават ясни следи от антисемитизъм и антиизраелски позиции."Дойче веле"

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи