Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, февруари 05, 2009

Всички жертви и пострадали в село Осиково са мюсюлмани

Смърт в Осиково

05 февруари 2009 | 16:13 |
Заловен е 29-годишният Манчо Панюков, който обезглави двете си деца и подпали къщата си в с. Осиково, Община Гърмен, Област Благоевград. От пожара пострадаха петима души. Двама от тях са с опасност за живота.

Агенция „Фокус”
Еднодневен траур обявява кметът на Гърмен Ахмед Башев
Кметът на община Гърмен Ахмед Башев обявява еднодневен траур утре по повод трагичния инцидент в село Осиково, предаде кореспондентът на радио ‘‘Фокус’’ - Пирин . Той се е свързал с районния мюфтия на Гоце Делчев Айдън Мохамед, с когото са се разбрали, тъй като всички жертви и пострадали са мюсюлмани, да бъде отслужена молитва в петък във всички джамии в гоцеделчевско за спасение на пострадалите и за успокоение душите на починалите.
Даниела КРАНТЕВА

Агенция „Фокус”
МВР: В 15.15 часа полицаи задържаха Манчо Панюков
Търсеният от снощи във връзка с убийството на двете му деца и за подпалване на семейния дом Манчо Панюков, е задържан преди минути в покрайнините на с. Скребатно, Гоцеделчевско, съобщиха от пресцентъра на МВР. След като бе обявен за национално издирване, полицаи от Районното управление на МВР-Гоце Дeлчев предприеха щателно претърсване на района, включително и на всички къщи и постройки в селото. Панюков е открит в къща в покрайнините на селото. Ще бъде отведен в РУМВР-Гоце Делчев.

Агенция „Фокус”
Убиецът от Осиково е заловен, съобщи кметът на община Гърмен
Убиецът Манчо Панюков от Осиково е заловен. Това каза пред кореспондента на радио Фокус – Пирин кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Той заяви, че мъжът е открит преди броени минути в стара къща в село Скребатно. Той е жив и в момента районът, където е открит, е отцепен от органите на реда.
Даниела КРАНТЕВА

Агенция „Фокус”
Издирват убиеца от с. Осиково (ОБЗОР ІІ)

Петима души са в тежко състояние, след като 29-годишният Манчо Панюков запали къщата им в село Осиково, Община Гърмен, Област Благоевград. Петимата са в „Пирогов”. Преди това мъжът уби двете си деца. Полицията продължава издирването на убиеца (на снимката), за който се предполага, че е въоръжен.
Критично е състоянието на Биляна Панюкова, пострадала при инцидента в с. Осиково, при който мъжът й уби двете им деца, а след това подпали къщата, съобщиха от „Пирогов”. Жената е с 85% изгаряния, а не с 60%, както по-рано бе съобщено. Критично е състоянието и на Мурад Парапанов на 55 години, който е с 35% изгаряне. Останалите пострадали - Малин Караилиев, Емилия Дегьова и Анифе Велева се стабилизират. Това заяви в 12.00 ч. проф. Огнян Хаджийски, шеф на Секцията по изгаряния и пластична хирургия, който лично оперира пострадалите. Четиримата бяха оперирани по-рано днес в болницата.
Утре ще бъде оперирана и петата пострадала - Анифе Велева, на 51 години, която е с 21 % изгаряне.
Полицията разпространи описание на издирвания. ОДМВР Благоевград издирва Манчо Панюков от с.Скребатно за извършени тежки криминални престъпления. Той е висок около 185 см, с кафяви очи. Умоляваме всички, които имат информация за мъжа, да се обадят на тел. 112, 166 или най-близкото РУ МВР. Анонимността им е гарантирана.
Началникът на РПУ-Гоце Делчев главен инспектор Ангел Поюков заяви, че от снощи са започнали действия за издирването на 29-годишния Манчо Панюков. Вчера той уби двете си деца и подпали дома си в гърменското село Осиково, съобщи кореспондентът на радио “Фокус”- Пирин. Към момента обаче действията нямат резултат.
В района има засилено полицейско присъствие.
Местните хора твърдят, че Манчо е планирал действията си. Два дни преди убийствата той е споделил със съселяните си, че е много отчаян, че има много дългове, които не може да върне. Поради тази причина, е твърдял, че е най-добре да убие всички, включително и себе си и да запали къщата. По този начин да се сложи край на всичко. Хората са го разубеждавали, но никой не е повярвал, че думите му може да се реализират. Манчо се е появил вчера в механата в селото, където се почерпили и се е държал странно. По-късно са го видели как купува две туби с бензин, проследили са го до дома му, но не са открили нищо нередно и са си тръгнали. Минути по-късно къщата пламва, намират и децата му. Манчо е убил първо по-малкия си син Иво, като е размазал главата му на тротоара пред дома. В същото време по-голямото момче Еди вижда случващото се, плаши се и бяга. Бащата го настига след 100 м и го убива.
Според управителя на МБАЛ- Гоце Делчев д-р Мария Радойкова няма данни убиецът да е имал психични проблеми. Това са казали близките, които са били приети в болницата в града. Д-р Радойкова няма информация човекът да е освидетелстван.
Къщата е изгоряла до основи. Хората и кметът на Гърмен Ахмед Башев коментират, че бащата е имал агресивно поведение и е влизал в конфликт с много хора от селото.


Агенция „Фокус”
Издирват мъж, заклал децата си и подпалил петима (ОБЗОР)

Мъж обезглави двете си деца и подпали къщата си в с. Осиково, Община Гърмен, Област Благоевград, съобщиха още през нощта от Националния медицински координационен център за Агенция „Фокус”. От пожара са пострадали петима души, които са с опасност за живота в "Пирогов". Убиецът се издирва.

Сигналът за пожар в къща в град Гоце Делчев е подаден около 21.30 часа на телефон 112 в Центъра за спешна помощ – Благоевград. Екипът установява при пристигането си, че след семеен скандал бащата обезглавил двете си деца – момченца на 6 г. и 8 г. и с бензин е подпалил къщата си.
Вследствие на пожара са обгорели пет души. Майката на децата, на 29 г, е с четвърта степен изгаряне, 70%. Тя е с опасност за живота и е на апаратно дишане. Мъж на 56 г. е с 40-50% изгаряния, жена на 52 г. е с 20% изгаряния, жена на 48 г. е с 12% изгаряния и мъж на 59 г. е с 9% изгаряния. Около 1, 15 часа с четири екипа ранените се транспортират към ЦСМП „Пирогов”.
Бащата е избягал и все още се издира от екипи на полицията.
От МВР съобщиха тази сутрин, че около 21 часа снощи в с. Осиково (община Гърмен), по първоначална информация М.П. (29 г.) взел децата си, две момчета на 5 и 8 години, от интернет клуб и пред очите на минувачите ги заклал с нож.
Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си без брак, подпалил я и изчезнал. Вследствие на пожара са пострадали петима души - двама мъже и три жени. След преглед в гоцеделчевската болница, пострадалите били транспортирани в Института “Пирогов”. Най-тежко пострадала, с опасност за живота, е 29-годишната жена, с която той живеел на семейни начала.
М.П. избягал и се издирва от полицата, предполага се, че е въоръжен. Според близки на извършителя, напоследък той бил напълно отчаян от живота и имал много конфликти с родителите на съпругата, си при която живеели. Образувано е дознание. Работата по случая продължава.
С опасност за живота са и петимата постъпили в „Пирогов” след инцидента в с. Осиково, Гоцеделчевско. Биляна Панюкова на 30 г. е с 60 % изгаряния, Мурад Парагонов на 55 г. е с 35% изгаряния, Малин Караилиев на 59 г. – 22% изгаряния, Емилия Дегьова на 47 г. – 21% изгаряния и Анифе Велева на 51 г. е с 21% изгаряния, съобщиха от „Пирогов”.
Инцидентът с убитите деца и подпалените хора разтресе жителите на село Осиково. Това заяви за радио ‘‘Фокус’’ - Пирин кметът на община Гърмен Ахмед Башев. Башев разказа, че е бил на мястото на инцидента към 01.30 през нощта. Едното детенце е буквално заклано с нож, а по-малкото, не е заклано, а е удряно с главата в асфалта и е убито на място. След това мъжът е хвърлил две туби бензин върху жена му, майка й и баща й, също и върху лелите на жена му, с която нямат сключен брак. Вследствие на пожара пострадалите са откарани в Пирогов. Майката на децата е с опасност за живота, а другите ранени също са с големи степени изгаряния. Къщата е изгоряла до основи. „Никой от селото не вярва, че това се е случило. Това е потресаващо за всички познати и роднините на пострадалите”, каза Ахмед Башев.
29-годишният Манчо Панюков е мъжът, който е заклал вчера двете си деца и е подпалил дома си в гърменското село Осиково, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Пирин. Хора от съседното село Скребатно съобщиха, че мъжът е оттам, но е женен в Осиково, което е на няколко километра. Все още никой няма представа какво е принудило Манчо да извърши такова чудовищно престъпление. Негови бивши съселяни от Скребатно коментират, че е имал семейни проблеми с баща си. Защо обаче е посегнал на децата, които са на 5 и 8 години, не е ясно. Къщата, в която е живял със семейството си, е почти напълно изгоряла. В момента цялото село Осиково е пълно с полиция, която разследва случая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи