Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юни 19, 2010

Лицемери:ДПС смесва религия и политика




Мюсюлманите не искат Генджев, опасяват се от репресии

Валя Янева

Над 100 мюсюлмани участваха в протестно шествие в центъра на Добрич. То бе насочено против решението на Върховния касационен съд, с което бившият главен мюфтия Недим Генджев се възстановява на поста си след близо 15 години.

Протестът бе организиран от Районното мюфтийство под наслов „Не на опитите за поставяне на религиозни псевдо-лидери на мюсюлманите в България". Шествието тръгна от „Текке джамия" в Стария Добрич, а колоната премина по маршрут пл."Свобода" - Областна управа - пл."Демокрация" - община Добрич. Недоволните мюсюлмани издигнаха плакати с надписи „Връщането на Генджев е позор за България пред Европа", „Не на мошеника", „Не искаме Генджев", „Комунистически мюфтия Генджев".

В специална декларация бившият висш религиозен водач бе заклеймен за това, че е

заграбвал и продавал вакъфски имоти. От текста става ясно, че сега мюсюлманите се опасяват от репресии и че в кратък срок ще бъдат разпродадени голяма част от вакъфите.

„Генджев има силната подкрепа на държавните власти. Българската държава поругава правата на мюсюлманите, използвайки съдебната система", се казва още в декларацията.

Районният мюфтия Билял Дарджан заяви, че през 2008 година, след национална конференция на мюсюлманите, техни делегати са били привиквани в полицията, а след това са били затваряни джамийски настоятелства. „Не искаме да се връщаме във времето на комунизма, искаме джамиите ни да са отворени", каза мюфтията.

Сред протестиращите бяха депутатът от ДПС от Добричкия регион Корман Исмаилов и бившият областен управител д-р Ердинч Хаджиев.

Исмаилов заяви, че протестиращите не са съгласни с начина, по който Генджев си връща властта, някога еднолично узурпирана от него. „Спъва се желанието на мюсюлманското вероизповедание по правов път да си възстанови имотите. Съдебни решения се точат десетки години. Над 110 са нападенията върху джамии и мюсюлмански имоти от началото на демокрацията до сега и няма нито един обвиняем", допълни депутатът, като нарече Генджев деспот.

В прикачения файл чуйте още от думите на Корман Исмаилов, Билял Дарджан, както и част от декларацията:




дарик / Минаре България

2 коментара:

  1. Анонимен9:03 сл.об.

    neka Allah da vi dava tova koeto zaslujavate
    gendjevisti takiva
    DS za6titnici :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6:09 сл.об.

    Нима бившият главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи не е доносник на бившата Държавна сигурност ?
    Нима Ахмед Доган не е доносник на бившата Държавна сигурност ?
    Не ми говорете глупости,папагал такъв !

    Все пак благодаря за вашето мнение !

    Минаре България
    islambgr@gmail.com

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи