Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, август 02, 2011

Духовници от трите световни религии – християнство, ислям и юдаизъм се събират в София

Авторски снимки:Кадъ Сейфуллах Ефенди Джамия - град София,архитект:Мимар Синан,построена:1567 г. (Баня баши джамия - град София).

В СОФИЯ

Духовници решават как да борим тероризма

В първия по рода си форум ще участват трите световни религии

София е пример за толерантност на религиите. В близост до Католическата катедрала се намира Синагогата и Софийската джамия.

СИЛВИЯ НИКОЛОВА

02.08.2011

Духовници от трите световни религии – християнство, ислям и юдаизъм, ще решават как по пътя на диалога да предпазват вярващите от религиозен фундаментализъм, тероризъм на верска основа и нетолерантност към различните. Това съобщиха от "Бългериан Файналтач Кънсалтинг", която е организатор на международната среща „Религията в полза на човека”, която ще се състои на 3 и 4 в София.

За международния форум у нас Вселенският патриарх Вартолмей Първи изпраща своята дясна ръка митрополита на Ксанти – Пантелеймон. Гръцката църква пък ще бъде представлявана от всепризнатия авторитет в междуцърковните и религиозните отношения митрополита на Димотики – Дамаскин, а Румънската църква изпраща архиепископа на Констанца. Руската патриаршия пък ще бъде представлявана от корифея по междуцърковни отношения и инославни изповедания дякон Дмитрий Сафонов.

Българският народ и Българската православна църква като

едни от най-толерантните в света

доказали своето разбирателство с останалите народи на Балканския полуостров, добрите примери от изучаване на религия в училищата и детските градини и работата на енории с маргинални групи, ще бъдат засегнати в доклада на Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който е докладчикът от страна на БПЦ.

Ще посочим не само положителните примери, но с останалите вероизповедания и представители на чуждестранни църкви ще обсъдим и добрите практики в изучаването на религия, както и възможностите за изучаването на този предмет в българските училища като задължителен, коментира митрополит Кирил.

Българската католическа екзархия също ще изпрати свои представители за участие в дискусията на тема междурелигиозна толерантност, каза председателят на нейната епископска конференция епископ Христо Пройков.

Форумът е първият по рода си в Европа. На него ще участват с доклади главният мюфтия Мустафа Хаджи. За него пристигат специално мюфтията на Истанбул Мустафа Кагриси и главният равин на Тел Авив Меир Лоу.

в мо / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи