Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, март 07, 2009

Отец Божидар-бивш китарист на група "Ахат" и автор на текста на популярната песен на "Ахат" "Черната овца"

Православие
Отец Божидар Главев: Рокаджийският бунт не помага да растеш духовно
Светската слава е прах и пепел, казва бившият китарист на група “Ахат”
.
“Черната овца” стана химн на BG рока

"Ахат" - Звезди Керемидчиев, Юрий Коцев, Денис Ризов, Божидар Главев, Тонто.

Престоят на Божидар Главев в култовата навремето група "Ахат" е кратък, но ярък. Той заедно с още няколко свои състуденти от ХТИ основава бандата през 1986-а, но две години по-късно напуска и е заменен от Антоан Хадад.

В "Ахат" Главев е китарист и основен композитор. Автор е на албума "Походът", който съдържа 8 парчета. Сред тях са култовите "Черната овца", едноименната "Походът", "Земя на слепци" и др.

Песента "Черната овца", чиято музика и текст са дело на Божидар, е най-големият хит на "Ахат" и често е определяна за химн на българския рок.

Във времената, когато музиката е била неговата религия, настоящият отец Божидар свири с оригинален бял японски "Ибанец Стратокастър", който се отличавал с убийствен звук. Именно с него е записан и албумът "Походът". Впоследствие обаче китарата е открадната след снимки на групата извън студиото.

В едно свое интервю вокалистът на "Ахат" Звезди Керемидчиев разказва за Божидар, че още навремето бил доста странен: "Явно никой от нас не го е познавал наистина добре. Решението да се отдаде на християнската религия за нас беше като гръм от ясно небе. Сега си има една малка църквичка и една малка къщичка, където живее със съпругата си, която му е дясната ръка. Много е отслабнал, но иначе понякога проговаря по същия начин, както навремето, пак с майтапи и всичко останало. Но определено той също е много сериозен човек и като прави нещо, го прави на 100%. Навремето това беше музиката, сега е религията."монитор

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи