Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, януари 08, 2009

Във Варна

Цигани напират за църква

Общината: „Правят си вятър на устата“


Църкви само за цигани искат от Федерацията на обединените ромски общности във Варна.
Снимка: DeltaNews

„Искаме да вдигнем православни храмове за циганите във Варна", категорично заяви шефът на Федерацията на обединените ромски общности Васил Данев. „Ние не знаем за това. Господин Данев всяка година излиза с традиционните си гръмки изказвания няколко дни преди ромската Нова година", отговори за DeltaNews PR-ката на общината Милена Минева.

„Аз не знам Господ да дели вярващите на роми, арменци или гагаузи", продължи с коментара си Минева. Тя все пак насърчи смелите намерения на федерацията: „Като искат да строят, пък ако искат и да подбират хората, които да влизат в храма". В момента Данев събира подписи в морската столица, като според него православните му събратя там наброяват 60 000.

Турци

„Мюсюлманите зарибяват християнските роми", недоволства той. Точно затова Данев е твърдо решен да поиска малки цигански църкви първо в района около село Каменар, а после и в града. „Отношенията ни с малцинствата са много добри", увериха още в общината. Няколко пъти годишно представители на неправителствените организации се срещали с хора от кметството и провеждали открита дискусия за проблемите на цигани и турци. „За последно съветът се проведе на 20 декември, но тогава никой не спомена нищо за изграждане на църкви", категорична е Минева.

Петя Дикова

делтанюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи