Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, януари 31, 2009

Сектата "Свидетелите на Йехова" вдига храм в Габорово

FreshCoffeeShop - Get fresh delicious Turkish and Arabic coffee!

Публикуване: 31 януари 2009 18:14


Последна редакция: 31 януари 2009 18:27

Свидетелите на Йехова вдигат храм в Габрово

Хората на бунт срещу строежа, общината дала разрешение

"Свидетелите на Йохова" са регистрирани у нас първо като сдружение с нестопанска цел през 1991 година. По закона за вероизповеданията сектата се признава през 1998 година. От тогава тя набира съмишленици в България и има молитвени храмове в София, Варна, Бургас и Добрич. В целия свят имат над 7 млн. последователи, а централата им се намива в Бруклин.
Вярват, че душата на човек е в кръвта му и отричат кръводаряването. Същото важи за трансплантацията на органи и милостинята. Не признават Светата троица.
Преди две години от ВМРО протестираха в Добрич отново срещу последователите на "Свидетелите на Йехова".
Снимка: www.actualno.com

Сектата "Свидетелите на Йехова" вдига храм в Габорово с разрешение на общината, алармира пред DeltaNews отец Стефан от църквата "Света Троица", където стотици жители на града се подписват срещу издигането на молитвения дом.
"За около седмица само в нашия храм близо 100 човека се подписаха", каза свещеникът. И възнегодува, че никой от общината не се е допита до църквта, преди да се даде разрешителното за строеж. "Не мога да разбера как може да научавам за нашествието на „Свидетелите на Йехова" в града от новините на местната кабеларка", възмущава се божият човек. И не отстъпва: "Събираме подписите не толкова, защото вярваме, че нещо ще се промени, а за да покажем на местните управляващи, че имаме позиция и държим на нея".
„Не знам откъде идват парите за този молитвен дом, нито пък кой точно ще го строи, но мястото му не е в Габрово", категоричен е отец Стефан. Според него много хора са податливи на влиянието на подобни секти, защото не знаят достатъчно за религията и се доверяват лесно. „Радостното е, че има и такива, които се връщат в нашата църква и се разкайват", припомня си той.
В кампанията против храма на сектата в квартал „Бичкинята" са се включили и от местната структура на „Атака", които раздават листовки в града. „Не сме ги търсили за съдействие, ние не контактуваме с партии", убеден е отец Стефан. Но все пак признава: „Техният глас поне се чува, така че по-добре, че и те се включват".

Общината: Те са признато вероизповедание у нас

Религиозната общност "Свидетели на Йехова" е официално признато в България вероизповедание, регистрирано в Софийския градски съд и в Габрово, информираха от общинската администрация, предаде БТА. И добавиха, че има одобрен инвестиционен проект за сградата. Разрешителното за строеж е издадено на 14 януари 2009 година и се отнася за "обществено обслужваща сграда на улица "Илия Габровски", допълниха от общинската администрация.

Петя Дикова

делтанюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи