Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, януари 19, 2009

Царски биограф за шеф на вероизповеданията

Статия на вестник "Сега",електронно издание

Лансират царски биограф за шеф на вероизповеданията

Деси Стефанова

Ивайло Шалафов

НДСВ лансира царски биограф за шефския пост в Дирекцията по вероизповеданията в Министерски съвет, научи "Сега". Ивайло Шалафов, който е старши асистент в Богословския факултет, миналата година състави албума с фотографии "Дългът преди всичко" по случай 70-годишния юбилей на Симеон Сакскобургготски. Богословът монархист е писал книги за Борис Трети и за царица Йоанна. Въобще - изследва Третото българско царство.

До преди месеци директор на вероизповеданията бе Иван Желев, също богослов, който бе назначен още при правителството на Сакскобургготски. Премиерът Станишев обаче го пенсионира. Според запознати идеята е била да се изпревари осъдителното решение на Страсбург по делото на алтернативния синод и да се прехвърли отговорността на Желев.

Сега царистите отново се опитват да сложат човек, верен на царя. В момента и.д. шеф на дирекцията, който разпределя парите от бюджета за храмовете и поддържа връзката между държавата и религиозните общности, е Емил Велинов. За определяне на титуляр на поста обаче трябва да бъде проведен конкурс.сега

1 коментар:

  1. Анонимен8:25 сл.об.

    Това е статия, която е лишена от журналистически професионализъм и пълна с грешки, от които личи непознаване на обективната действителност. За съжаление прозира и още нещо - завист. На този журналист някой "доброжелател" е маркирал бегли щрихи, по които да се насочи обществеността в погрешна посока. Да опишеш една личност като Шалафов с нещо от рода на "царски биограф" е все едно да кажеш, че "Мона Лиза" е само едно платно и 300 грама боя. Видях в НЕТа, че сега е главен, а не старши асистент. Елементарен пропуск за журналист. Подобен род журналистика е срамна форма на изкарване на доходи. Колкото до Дирекция на вероизповеданията - тя отдавна трябваше да има директор и назначаването на Шалафов е дори закъсняло. Но трябва да бъде направено незабавно, защото не бих искал да продължава този пост да не се заема от хора с ранга на Шалафов, а от ветеринарен доктор. Ние сме правова държава и за провеждането на една сериозна държавна политика ни трябва млад богослов, а не стар номенклатурчик-ветеринар. Или сме овце и точно от такъв имаме нужда?!

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи