Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, януари 14, 2009

Хранителните режими, отразени в Библията, не са здравословни

Хранителните режими, отразени в Библията, не са здравословни

11:11

Религиозни експерти отрекоха вярванията, че хранителните режими, отразени в Библията са здравословни. Поредица от книги, станали особено популярни в САЩ, възхваляват достойнствата на храните, споменати в религиозните текстове. Но богословът д-р Натан Макдоналд, лектор в университета „Сейнт Андрюс“ изследвал библейските текстове и археологически находки, включително човешки останки и стигнал до заключението, че хората, които живеели в Обетованата земя не са имали балансиран хранителен режим.

Те страдали от сериозен недостиг на месо и зеленчуци, както и на витамини и минерали, счита той. „Въпреки че много хора мислят обратното, оказва се, че хранителните режими в Библията не са особено здравословни“, заявява д-р Макдоналд, експерт по Стария завет.

„С изключение на времената, когато настъпвал глад, а те били сравнително чести, тези хранителни режими осигурявали необходимите калории, но не и някои ключови витамини и минерали. Вярно е, че израилтяните радко ядяли месо, но и плодовете и зеленчуците, които приемали, били много по-малко от нужните им. В действителност това не е балансиран хранителен режим“, счита той.

Д-р Макдоналд признава, че откритията му няма да бъдат особено популарни сред хората, които считат, че Библията е източник не само на морални норми, но е и ръководител за правилно хранене.

„Съзнавам, че това може да разгневи някои хора. Предполагам, че може да започнат да ме възприемат като ужасен либерал“, счита той. Откритията на д-р Макдоналд са побликувани в книгата му „Какво са яли древните израилтяни? Хранителният режим в библейските времена“ и излезе във Великобритания през този месец. /БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи