Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, януари 24, 2009

Християнска инициатива срещу религията като задължителен предмет

Християнска инициатива срещу религията като задължителен предмет

24 Януари 2009 г.

Берлин – Християнското обединение „Християни за етиката” (Christen pro Ethik) застава срещу искането на църквата да бъде въведено задължително изучаване на религия в училище. Движението цели въвеждането на религията като свободноизбираем предмет. Неговите създатели и членове подкрепят спорния берлински модел, според който от 2007 г. учебният предмет „Етика” е задължителен за всички ученици след 7. клас, а изучаването на религия остава въпрос на личен избор. 

Децата от мюсюлмански произход не трябва да изучават темата за хомосексуализма единствено в часа по ислям. Също както проблемът за аборта е редно да бъде дискутиран с католическите ученици и извън рамките на часовете, отредени за християнска религия.

Това смята берлинският пастор Щефан Фрийлингхаус. Той е един от първите, подкрепили призива на „Християни за етиката”.
Инициативата подкрепя съвместното изучаване на етика и религия. Поддръжниците на идеята определят етично-религиозния модел като изключително важен за Берлин и предлагат той да бъде приложен и в останалите федерални провинции.

Професор Михаел Бонгарт, директор на Института по сравнителна етика към Свободния университет в Берлин, пледира „еднозначно за религията”. Анкетите по темата напомнят постоянно колко оскъдни са знанията на децата и младежите за собствената им религия. Предметът предлага пространство и време, в което подрастващите да дискутират духовни теми и да упражняват своята вяра. Това стои извън възможностите и намеренията на предмета „Етика”.
Религията и етиката се допълват взаимно, но те в никакъв случай не са алтернативи, категоричен е професор Бонгарт.http://www.evangelskivestnik.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи