Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, януари 20, 2009

Последователите на Мохамед ходят на джамия и в киберпространството

http://pal.muxlim.com

Стартира първият мюсюлмански виртуален свят

Последователите на Мохамед ходят на джамия и в киберпространството

Пробна версия на първия в света виртуален свят за мюсюлмани стартира,съобщиха агенциите. Играчите в него вече могат да създадат свой онлайн герой, да определят как ще изглежда дома му, да купуват всякакви стоки във виртуалното пространство и да общуват с останалите участници в него.

Англоезичният сайт, наречен „Muxlim Pal” и създаден от финландската компания Muxlim.com, е насочен основно към мюсюлманите в западните страни, които желаят да общуват с други мюсюлмани и да са в контакт с мюсюлманската култура.

Участниците в „Muxlim Pal” могат да облекат виртуалния си герой в мола, да се разхождат по плажа, да се молят в джамия и да посещават концерти. В „Muxlim Pal” играчите могат с истински кеш да си купуват виртуални монети, с които след това освен дрехи могат да пазаруват мебели и всякакви други стоки, необходими за техния герой. Щастието, физическата форма, знанията и духовността на виртуалния образ се променят в зависимост от задачите, които изпълнява той във виртуалния социум.

Това, което прави „Muxlim Pal” различен от други подобни сайтове като например „Second Life” (Втори живот) е, че той е лишен от картини на насилие, наркотици, сцени, свързани със секс и ругатни. Играчите могат да дадат сигнал за елемент от играта, който намират за неуместен, за да бъде коригиран от мениджърите.

Липсата на нецензурен материал във виртуалния свят е породена не само от уважение към ценностите на мюсюлманите, но и от стремежа да се създаде приятелска и приятна атмосфера във виртуалната среда. «Не се опитваме да изолираме никой, а точно обратното - да създадем платформа за мюсюлманите, от която те да могат да общуват с други хора», каза 23-годишният Мохамед ел-Фататри, един от създателите на сайта.

Ел-Фататри е открил, че младите мюсюлмани в Западните държави, където са малцинство, изпитват нужда да откриват неща в интернет, близки до техния начин на живот. «Ние не сме религиозен сайт, а сайт, фокусиран върху лайфстайла», добави Ел-Фататри.

http://pal.muxlim.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи