Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, януари 24, 2009

ПРОСВЕЩАВАНЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ

(23.01.2009.) ЛЕКЦИИ ЗА ПРОСВЕЩАВАНЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ В СМОЛЯНСКИТЕ ОБЩИНИ

Курс от лекции за просвещаване на мюсюлманите се провежда в общините на област Смолян. Това каза за радио „Фокус” – Смолян районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. Това е една от основните задачи, която мюфтийството си е поставило да реализира изцяло през тази година.

Лекциите се четат веднъж седмично в джамиите във всяка една от 10-те общини на областта. До момента са проведени около 10 лекции. Дъбов заяви, че за целта са подготвени ерудирани кадри - лектори, които са с висше ислямско образование и отговарят на критериите, съгласно Устава на мюсюлманското вероизповедание.

Районният мюфтия каза още, че другият важен приоритет за мюфтийството през тази година е чисто административен. Отнася се до преизбирането на нови мюсюлмански настоятелства. Една част от тях са актуализирани още през миналата година. До края на март този процес ще бъде довършен в цялата област, добави Дъбов. По думите му, новите настоятелства ще трябва да поемат грижата както за самите джамии, така и за религиозното образование в тях.

Велина КАЦАРОВА

Радио "Фокус" - Смолян
-

(23.01.2009.) НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ НЕСЪПРИЧАСТНИ КЪМ ЧОВЕШКАТА БОЛКА

Не можем да бъдем несъпричастни към човешката болка, всеки човек трябва да търси своето място под слънцето, независимо от неговия пол, възраст и религия. Това каза за радио „Фокус” – Смолян районният мюфтия в Смолян Неджми Дъбов.

Районният мюфтия бе потърсен за коментар във връзка с предприетата кампания за набиране на средства за спешна операция на 14-годишно момиченце от Смолян, която трябва да се извърши в клиника Щутгарт, болница „Олга” - Германия, най-късно до месец март тази година. Необходимата сума за лечението е 31 588, 25 евро и е непосилна за родителите, а операцията е единствения изход. След изпратеното удостоверение на районния мюфтия до мюсюлманските настоятелства в уверение на това, че случаят е достоверен, подкрепен с необходимите документи, издадени от болницата в Щутгарт, е започнала дарителска кампания в джамиите в областта. За времето от Коледа до сега, само в смолянската джамия са събрани 622 лв., от Мадан са изпратени около 100 лв., от с. Гьоврен – 125 лв., като дарителската кампания продължава.

„Да подадеш ръка на нуждаещ се, да го подкрепиш когато е в нужда, макар и с малко, та дори и с хубава дума, да му вдъхнеш надежда, тогава, когато е започнал да я губи, тогава и ти самият се чувстваш пречистен и удовлетворен, че си извършил добро дело, макар че съдбата на всички нас е в ръцете на Всевишния”, каза в заключение Дъбов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи