Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, януари 27, 2009

Tрима души,един от които ще стане патриарх на Москва и цяла Русия

Трима се борят за патриарх на Русия

Архиерейският събор избра трима души, един от които ще стане патриарх на Москва и цяла Русия, предаде Ройтерс.
Кандидатите са митрополитите Кирил, Климент и Филарет. Тримата събрали най-много гласове измежду 145-имата кандидати - съответно 97, 32 и 16 гласа.
Право на окончателен избор на новия патриарх има Поместният събор, който ще се състои на 27-29 януари в московския храм “Христос Спасител”. Интронизацията на 16-ия патриарх на Руската православна църква е насрочена за 1 февруари. Той трябва да наследи починалия през декември 2008 г. Алексий II.
Кирил (62 г.) е за разширяване на връзките с другите религии. В края на 2007 г. той се срещна във Ватикана с папа Бенедикт XVI. В момента Кирил е временен патриарх. Вчера обаче руският в. “Труд” публикува интервю с него, в което той заявява, че руският патриарх ще се срещне с папата само ако напрежението между православната и католическата вяра бъде премахнато. Алексий II така и не се срещна с главата на Римокатолическата църква и го обвиняваше, че насила се опитва да покръсти православни християни.
Митрополит Климент (50 г.) е подкрепян от консервативния лагер. 73-годишният Филарет пък е популярен сред католическата общност в Беларус, но същевременно е много близък с нейния президент Александър Лукашенко, смятан за диктатор от Запада. (24 часа)

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи