Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, януари 26, 2009

Варненският кв. „Кайсиева градина” ще има свой православен храм

Варненският кв. „Кайсиева градина” ще има свой православен храм

26.01.2009 19:56

След като вече бе излят бетонът за новата православна църква „Св. Прокопий Варненски” срещу бившето лятно кино „Тракия”, стана ясно, че такава ще се строи и във втори микрорайон на жк „Вл. Варненчик”, по-известен като „Кайсиева градина”.

Това съобщи районният кмет Добромир Джиков по време на годишното събрание на обществен комитет „Православни ценности”, който междувременно бе преименуван на обществен комитет за православни ценности „Св. Цар Борис-Михаил”.

Мястото, 3600 кв. м общинска собственост, което се предвижда за православния храм, се намира на ул. „Димитър Пешев”, а договорът за отдаването му под наем вече е изтекъл, каза Джиков. Той добави и че се надява ОбС час по-скоро да даде право за строеж на параклис, който пък ще се намира до пазара във „Владиславово” – срещу „Пикадили”.

Идеен проект за строеж на църква има и за кв. „Левски”, но там, по думите на отец Стоян Махлелиев, предвиденият терен е много по-малък. Направили сме постъпки до съответните власти и се надяваме до следващото годишно събрание на комитета да имаме някакви резултати, каза отец Стоян.

Митрополит Кирил, който е и председател на обществения комитет, заяви още в началото на събранието, че за епархията предстоят много радостни събития. Той посочи, че Варненската и великопреславска митрополия например си е върнала 10 дка в село Църква и идеята е там да се построи манастир.
Васил Тоновски
днесплюс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи